Czy film będzie w miarę zrozumiały dla osób, które nie widziały poprzednich części? Pytam, bo wybieram się z dziewczyną, która nie widziała żadnego wcześniejszego Bourne'a i nie wiem czy nie będzie potrzebne zorganizowanie jakiejś projekcji, czy też można się w nim połapać bez oglądania poprzednich części trylogii? :)
Chyba jednak zorganizuj ta projekcję :) Cała trylogia tworzy jedną piękną całość i oglądania tylko jej zakończenia nie ma według mnie sensu :)
Trzeba widziećwszystko, albo zacznij od końca(choć nie wiadomo czy to koniec) i potem 2 część a na koniec pierwsza.
nie oglądałam krucjaty a pojełam o co chodzi, więc sądzę że można bez oglądania wcześniejszych, pzdr
tu nie bardzo chodzi o pojęcie tresci lenko, ale o bycie w temacie... pojawia ci sie krótko obstrzyżona czarnulka z krucjaty bournea, a potem dziewczyna z logistyki z treadstone... widz, ktory wczesniej ich nie widzial bedzie sie zastanawiał, kim sa i były
jesli chce sie miec 100% zrozumienia fabuly a przede wszystkim "swiata Bourne'a" i czynnikow ktore popychaja go do dzialania to konieczna jest znajomosc poprzednich czesci, jest sporo odwołan i wspomnien z nich, pojawiaja sie nazwiska, osoby, zdarzenia ... dosc powiedziec ze film zaczyna sie dokladnie od momentu kiedy skonczyla sie "Krucjata.." (wpradzie krotka sekwencja ale jednak)
Niewatpliwie calosc tworzy Trylogie a nie sa to pojedyncze epizody typu Bond