Tak się zastanawiam, próbuję przyczepić początek Ultimatum kiedy to Bourne jest w aptece do końcówki Krucjaty.
Po ostatecznym wyścigu po ulicach Moskwy z zabójcą Marie, Bourne wychodzi z tunelu a następną sceną z nim jest spotkanie z córką Nesky.
Tak więc moje pytanie brzmi, czy akcja w aptece jest przed tym spotkaniem czy po? Z jednej strony wygląda że przed bo Bourne jest jeszcze ścigany i robi sobie opatrunek po czym "żegna" sie z policją i wtedy udaje się do Rosjanki.
Z drugiej strony kiedy od niej wychodzi ma rękę jeszcze we krwi a na dworzu jest zmierzch; do apteki Bourne wchodzi w nocy.
Czy może moje pytanie jest niepotrzebne gdyż był to w ogóle jakiś inny dzień? Ale on miał tę rane i krwawił.
Nie daje mi to spokoju.
Tak samo jak sama końcówka Krucjaty kiedy to Bourne maszeruje przez ulice NY. Wydaje mi się że to już po jego wyjściu z rzeki, bo jest cały i zdrowy i nie utyka :P
Moim zdaniem scena w aptece odbyła się przed wizytą u rosjanki. Natomiast Bourne maszeruje przez NY oczywiście przed tym jak wyszedł z rzeki bo to było później. On spaceruje wtedy jak zadzwonił do Pam z budynku naprzeciwko jej biura. Ta scena z krucjaty i z Ultimatum to ta sama tylko w ultimatum została szczegółowo wyjaśniona:)