PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=188513}

Ultimatum Bourne'a

The Bourne Ultimatum
2007
7,7 183 tys. ocen
7,7 10 1 182842
7,6 29 krytyków
Ultimatum Bourne'a
powrót do forum filmu Ultimatum Bourne'a

Nie wiem co widzicie w tym filmie (łącznie z recenzentem) ale ja tam nie widziałem nic. Koszmarne nieprzemyślane zdjęcia próbujące przykryć brak koncepcji operatorskiej rozchwianą kamerą i beznadziejnym montażem - gdyby wyciąć powtarzające się ujęcia film trwałby pewnie z połowę krócej. Taki styl opowiadania miał pewnie też służyć zatuszowaniu braków w dopracowaniu scen walk i wszystkich innych bardziej dynamicznych scen. Naiwne wręcz śmieszne sztuczki pseudo informatyczne i nachalny 'product placement' i to jakiego kalibru!!! Jeśli targetem filmu są potencjalni nabywcy Dacii Logan to ja tego filmu nie kupuję.

ocenił(a) film na 8
kobold_2

Komercyjna, ale za to jaka smaczna ta papka, która jest pozytywnie oceniana przez wielu recenzentow , a Ultimatum to ma byc luzne kino akcji z super agentem Jasonem Bournem, do tego ost J.Powella miodzio!
Pozdrawiam

kobold_2

Hahaha :D

/
nie mam co wiecej powiedziec

kobold_2

komercyjna? co w tym złego, filmy robi się po to, żeby na nich tracić i aby ich nikt nie ogladał? podejście pseudo offowego lynchowskiego snoba.

ocenił(a) film na 4
TheGarbageDump

Jesteś w błędzie. Ja nie jestem "pseudo offowym lynchowskim snobem" i nie gardzę dobrym filmem komercyjnym, ale ten akurat jest mocno średni.