PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=188513}

Ultimatum Bourne'a

The Bourne Ultimatum
2007
7,7 183 tys. ocen
7,7 10 1 182842
7,6 29 krytyków
Ultimatum Bourne'a
powrót do forum filmu Ultimatum Bourne'a

zastanawiam sie

ocenił(a) film na 10

czy bedzie 4 czesc mam nadzieje ze tak bo jest kilka ksiazkek ale roznych autorow o przygodach Bourne'a

użytkownik usunięty
Seth_101

Nastepna i ostatnia ksiązka to Dziedzictwo Bournea
nie wiem o czym mówisz ze kilku autorów napisało ksiązki o Bourne
Jedyny autor to Robert Ludlum

ocenił(a) film na 9

Dziedzictwo Bourne'a napisał Eric Van Lustbader,podobno na podstawie notatek pozostawionych przez Ludluma,ale nie będę wnikać ;-) on jest też autorem ostatniej,5 jak do tej pory książki o przygodach Bourne'a pt. Zdrada Bournea

ocenił(a) film na 10
fenix

dokladnie. zapomnialem dodac tytul i autora j.w.

ocenił(a) film na 10

ostatnia książka o Bourne to "The Bourne Sanction" i ma być wydana 29 lipca 2008 roku - czyli za lekko ponad miesiąc :)

ocenił(a) film na 8
Seth_101

Filmy bardziej wykorzystują motywy i bohaterów z książek niż są ich ekranizacjami dlatego kolejne filmy są prawdopodobne. Przeszkodą za to może być sam Damon bo nie sądzę by chciał dalej eksploatować tego bohatera a bez niego trudno sobie wyobrazić całą serię. Z resztą temat agenta-renegata ukrywającego się przed firmą ma daleko bardziej ograniczoną nośność od np. 007. Myślę, że możemy się spodziewać w najlepszym razie jeszcze jednej części. Następnych nie chciałbym raczej już oglądać.

ocenił(a) film na 9
Carlin

też mam nadzieję że będzie przynajmniej jeszcze jedna,a jak będzie dobra jestem za tym żeby była następna,gdyby tak sie bać że coć spieprzą to filmy przestałyby w końcu powstawać ;-)