Witam... mam pytanie ;] W rasie wampirów było sporo kobiet..... dlaczego u lykanów nie było żadnej kobiety?? dziwne jest to jak dla mnie :) umie ktoś to logicznie wytłumaczyć?
no dokładnie, fajnie by wyglądało, gdyby po transformacji z wilkołaka w człowieka pokazywali jej górne ciało.
Oczywiscie ze były widać że nie oglądaliście uważnie była jedna scena jak ten czarny wraca po walce w metrze chyba i tam siedza wilkolaki i jest tam pare kobiet
Oczywiście że są :) Dokładnie jak napisał Aro85 , gdy wraca Raze z walki i niesie wamira, widać, jak kobiety siedzą z facetami ;]
Prawda, ta jedna na pewno jest. Ale trzeba też zwrócić uwagę na historie. Lykanie(czyli drugi klan wilkołaków) byli niewolnikami którzy pracowali w kamieniołomach, a jak wiadomo to takiej pracy brano tylko mężczyzn, to jedna rzecz a druga to to że Viktor na pewno bał się że jak się rozmnożą i będą mieli olbrzymią przewagę liczebna to wzniecą bunt.
idąc tym tokiem myślenia równie dobrze mógłby ich kastrować :) Poza tym, wyobrażacie sobie taką masę napalonych facetów którzy nigdy nie ruchali ? (testosteron uderza do głowy, rośnie frustracja, ciągłe napięcie...jedna iskra i wybuch niekontrolowanej agrechy gotowy)
Wampiry były zarówno płci męskiej jak i żeńskiej. Lykanie byli tylko płci męskiej. Pierwszy Lykanin- Lucjan urodził się jako niewolnik. Zakochał się w Sonji - córce starszego rodu Wiktora. Wiktor bał się mieszania ras bo uznawał Lykan za zwierzęta. Gdy Lucjan i Sonja potajemnie skonsumowali swój związek, doszło do poczęcia - jedności krwi (pół Wampir, pół Lykanin- silniejszy od obojga ras). Wiktor wpadł w szał i skazał zwoją jedyną córkę Sonję na śmierć. Zginęła ona poprzez spalenie promieniami słonecznymi w świetle dnia. Lucjan poprzysiągł zemstę. Zmienił się w Wilkołaka, zabrał medalion Sonji i przy użyciu Wilkołaków i Lykan zdobył twierdzę Wampirów uwalniając wszystkich niewolników -Lykan. Pod koniec filmu czarnoskóry Lykanin mówi "to już jest koniec", z kolei Lucjan odpowiada "nie to jest dopiero początek. Wampiry cały czas prowadziły wojnę z Lykanami , ale i żywili się ludzką krwią. Wiktor wymordował całą rodzinę Selene, a kiedy do niej już dotarł nie był w stanie jej zabić gdyż tak bardzo mu przypominała Sonję- córkę którą sam skazał na śmierć. Wiktor powiedział Selene że, to Lykanie wymordowali jej rodzinę a on ją uratował i tego samego dnia przemienił w Wampirzycę, zaadoptował Selene, wyszkolił ją na super wojownika i wpoił jej nieprawdziwą informację jakoby to Lykanie wymordowali jej rodzinę. Żądna zemsty Selene przez 600 lat była zabójcą na usługach klanu Wampirów. Wilcza chorda została rozbita ale najsilniejsi Lykanie mogli się przemieniać kiedy tylko by chcieli, a nie podczas pełni księżyca. Pewnego razu doszło do starcia Selene z Lucjanem. Selene o mały włos nie zginęłaby gdyby nie uratował jej człowiek będący ludzkim potomkiem Aleksandra Corvinusa (praojca Wampirów i Wilkołaków), a ukąszonego przez Lucjana i który przemienił się w Lykanina. Jego krew była specyficzna gdyż, dawała możliwość łączenia krwi zarówno Wampirów jak i Lykan. Kiedy Selene dowiedziała się że, to nie Lykanie lecz Wiktor wymordował jej rodzinę sprzeciwiła mu się. Postrzelony w walce Lucjan przez Sorena, wyznał jej na łożu śmierci aby ta ukąsiła Michaela Corvina "pół wampir, pół Lykanin silniejszy od obojga ". Selene ukąsiła Michaela a on się zmienił w hybrydę.Sam Soren wyznał Selene że, to nie Lykanie tylko Wiktor wymordował jej rodzinę i aby ta poszła z nim. Michael i Selene stoczyli ostatni pojedynek z Wiktorem. Na koniec Selene ostatnim cięciem miecza zabiła Wiktora, pomściła swoją wymordowaną rodzinę przez Wiktora, pomściła córkę Wiktora Sonję i Lucjana. Moment w którym Sonji i Lucjanaziściło się chociaż oboje ponieśli śmierć.Selene podnosi amulet Sonji, Michael wraca do ludzkiej postaci ale od tej pory jest pół Wampirem – pół Lykanem, a Lykanie oddają obojgu pokłon.
Napisałeś stwierdzenie którego nie argumentujesz a opisujesz nikomu nie potrzebna tu fabułę filmu! W jakim celu? Ten kto chce sobie przeczytać o czym jest fabuła robi to w przeznaczonym do tego miejscu a nie tu.
Możliwe że, reżyserska pomyłka i tyle. Albo jakiś młody facet z długimi włosami (hipis) który został przemieniony wyglądał jak baba.
mnie raczej ciekawi dlaczego Micheal nie wpadł na pomysł przemienienia Seleny w wilkołaka choć wiem, że nie może być :P a tak na marginesie to dlaczego akurat Selena go przemieniła przecież ten typ którego przeprowadziła Selena do Victora powiedział że tylko krew Amelii lub Victora może przemienić Michealle w wampira?
jestem właśnie po obejrzeniu wszystkich części Underwold i muszę stwierdzić, że nie rozumiem tego filmu. Przede wszystkim nie rozumiem jak Lucjan został wampirem bo chyba jako Lykanin byłby smiertelny. Po drugie nie rozumiem jak wampirom mogą bić serca. ( scena kiedy Selena ożywia Davida) Po trzecie jak wampiry mogą mieć dzieci przykład:Sonja i jej ojciec. Po czwarte jedyną dobrą stroną była miłość Sonji i Lucjana. Nie rozumiem kiedy Lucjan mówił, ze był mężem wampirzycy to kogo? czwarta część ynderword to dla mnie nie porozumienie jeśli będzie kontynuacja to obejrzę tylko ze względu na Eve i Davida bo mam nadzieje, że coś będzie między nimi i wojna między lykanami i wampirami się skończy
Lucjan urodził się jako pierwszy i najsilniejszy Lykanin (nieśmiertelny człowiek zdolny do przemiany w Wilkołaka) i był potomkiem Wilkołaków. Jak Wampirom mogą bić serc? Może dowiemy się jeszcze że, na Wampiry działa Krzyż, woda święcona i modły i że Wampiry to potomstwo Szatana. W Underworld Wampir to wynik ewolucji i genetycznej anomalii który wykorzystał bakterie i wirusy do zdobycia wielkiej siły. Underworld to film science-fiction. Wampiry mogą mieć dzieci. Jak wyżej. Zgadzam się że jedyną mdobrą strona była miłość Sonji i Lucjana. Był mężem Sonji a był jej mężem gdyż pozostawał z nią w pożyciu. 4 część Underworlda to kicz, tandeta, totalna klapa, totalna żenada i wielkie nieporozumienie. Tego wcale mieli nie nakręcić.
zaczynam powoli rozumieć dzięki :) jak zaczęłam oglądać 4 część miałam wrażenie że oglądam coś podobnego do resident evil.
Totalny nie wypał 4 część. Samo mordobicie, zero fabuły i tworzenie na nowo czegoś co skończyło się wraz z 2 częścią. Totalne nieporozumienie.
Po prostu akcja kończy się na Underworld Evolution, więc jedynym racjonalnym wyjściem są preqele tak jak w Buncie Lykanów
Witam
Może i nie było lykan płci żeńskiej, ale w części pod tytułem "Bunt Lykan" przedstawiono jedną wilczycę (wilkołaczycę), która to uwięziona w celi powiła pierwszego "lykanina" dając początek nowej rasie. Wiec nie ulega wątpliwości, że istniały wilkołaki płci pięknej. Lykanie to trochę inna historia świadomie się zmieniali w bestie i świadomie zarażali ludzi w lykan. Może samice były zbyt słabe by stawiać czoła wampirom? i dlatego zmieniano tylko mężczyzn?. Dodać należy, że pierwsi lykanie byli niewolnikami których ściśle kontrolowano i selekcjonowano. Kontynuując dodam, że i hybrydy ludzko-wampirzo-lykańskie mogły być kobietami, przykładem jest córka Selene i Michaela. Podsumowując, istniały wilkołaki i hybrydy samice, czyżby tylko w rasie lykan ich zabrakło?być może. Pozdrawiam.