PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=392494}
6,9 4,4 tys. ocen
6,9 10 1 4391
Upadłe anioły
powrót do forum filmu Upadłe anioły

Rewelacyjny.

użytkownik usunięty

Piękna opowieść o walce, wyborach i przebaczeniu. Dobrze poradził sobie Paul Wesley. Jest trochę dwuznaczności (dialog o Jezusie, rozmowa o rezygnacji Stwórcy ze zbuntowanych aniołów). Ale choć jest tu przeznaczenie to Aaron sam decyduje iść tą drogą, film ma świetne zdjęcia, choreografie walk i świetne efekty specjalne. Padną piękne słowa, i co ważniejsze z ust negatywnego bohatera "Wszyscy zasługujemy na przebaczenie, jeśli naprawdę tego chcemy" Choć nastawiałem się na coś innego, to film spełnił moje oczekiwania. Bo na szczycie piekieł spotkali się ojciec i syn. Ojciec chciał zniszczyć świat a syna zachować przy życiu, lecz syn nie zgodził się dla jednej osoby...
Epilog wydaje się jakby nie dokończony ale może to i lepiej, może to zapowiedź sequela?
Polecam!

Zgadzam się. Świetny film i rewelacyjna gra Paula ;D

Monia555

To co dzisiaj Polsat nam dzisiaj zaserwował to dopiero pierwsza część o nazwie "Początek" są jeszcze dwie "Podróż" i "Przeznaczenie" :)

Peyton_5

sorry chyba jednak miałam złe wiadomości, to jednak był film,ale miejmy nadzieję,że Polsat jednak wyemituje ten 3 odcinkowy serial ;)

ocenił(a) film na 6
Peyton_5

uff, to dobrze. Czuję pewien niedosyt po takim zakończeniu...
Ale w pełni popieram, film/serial świetny, i Paul jest cuudny.

użytkownik usunięty
Monia555

Chyba pierwszy raz na forum ktoś się ze mną zgodził. Dziękuję i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9

jest na necie ten serial 3 odcinki i są napki do niego.Polecam film Gabriel też dobry.

ocenił(a) film na 6
JEJEK

a może jakaś stronka do tego.? ;p bardzo bym chciała obejrzeć.

ocenił(a) film na 9
tymczasowaa

peb.pl tam jest całość z napisami,pozdrawiam

ocenił(a) film na 9

proszę peb.pl, pozdrawiam tam jest:http://peb.pl/seriale/421571-rapidshare-fallen-2006-a.html

użytkownik usunięty
JEJEK

Potwierdzam. Odcinki są do pobrania, są z napisami ale to nawet lepiej.

ocenił(a) film na 8

Zgadzam się z Peyton_5 ten mini-serial ma 3 części a z tego co pamiętam jakiś czas tamu polsat zrobił to samo puścił 1 część a reszty nie więc to zassałem i polecam film jest pokręcony ale warty obejrzenia !!

ocenił(a) film na 7

Film dobry może nie rewelacyjny,ale napewno warty obejrzenia.Moim zdaniem sama fabuła filmu jest rewelacyjnym materiałem na film-więc może będzie sequel

ocenił(a) film na 7

Film dobry może nie rewelacyjny,ale napewno warty obejrzenia.Moim zdaniem sama fabuła filmu jest rewelacyjnym materiałem na film-więc może będzie sequel

użytkownik usunięty
karolxx

Wszystkim, którym ten film/miniserial podobał polecam także cykl "Armia Boga". Ma może nieco gorsze efekty specjalne ale i tak jest dobry. Lecz mam na myśli tylko części 1,2 i 3. Pozostałe dwie nie trzymają poziomu poprzednich

ocenił(a) film na 10

Piękny film! Mam pytanie-czy można go gdzieś kupić na DVD,wszystkie 3 części z lektorem? Bo nigdzie nie mogę znaleźć...:/

użytkownik usunięty
izabelaxxx

Niestety, ja również nie znalazłem tego filmu na DVD. Tylko pierwszą część oglądałem z lektorem, jak była nadawana na Polsacie. Szkoda mi było pozostałe oglądać z napisami, ale nie przeszkadzało mi to. To produkcja BBC, nie wiadomo czy w ogóle będzie w sprzedaży.

ocenił(a) film na 10

Ja też oglądałam tylko pierwszą część (na Polsacie) :( podobało mi się i
chciałabym obejrzeć resztę :) zgadzam się z autorem tematu. Ciekawa
opowieść: walka dobra ze złem, wahanie się Arona co do swego
przeznaczenia... taki film z morałem. Wiele scen w filmie (tzn w serialu
;d) ujęło mnie :)

NoName_666

Popieram. Świetny film.
Polecam szczególnie tym, którym bliski jest temat Upadłych ;).

użytkownik usunięty

na DVD to nie wiem czy jest, ale w necie na pewno, podzielony jak w TV na 3 części. pecetowiec albo playtube ;]

izabelaxxx

bedzie na AXN to nagram i wstawię na chomika albo rapida

ocenił(a) film na 10

Obejzrałam w końcu cały serial :) straaasznie mi się podobał! Nie wiem dla czego ale jest w nim coś co powoduje, że będę do niego nieraz wracać. A najbardziej mnie rozwalił tekst Lucka "I'm your father Aaron" xD przypomniały mi się gwiezdne wojny (bo to chyba z tego filmu było)

ocenił(a) film na 8
NoName_666

Mnie najbardziej podobał się 'Gab', lol, chciałabym żeby mój piesek umiał mówić, byłoby śmiesznie:P

Angelic_Wings

Gabriel był przesłodki! Właśnie miałam o tym napisać :) :)

Długo się zastanawiam nad oceną. Może dlatego że bardzo lubię filmy i książki o takiej tematyce, a ten mnie po prostu zawiódł. Tak, zawiódł. I przykro mi z ego powodu. Od razu mówię że oglądałam w internecie od razu wszystkie odcinki i nie wiem, może dlatego. Według mnie bardzo mało akcji, film ciągnie sie jak flaki z olejem, a jeśli są jakieś walki to tylko te z karate są warte popatrzenia. Może za dużo wymagam? Spodziewałam sie jakiejś akcji, zagadek, trochę mroczności i tajemniczości a zobaczyłam film przewidywalny, w którym jak ktoś umierał to 2 godz. i nic mnie nie zaskakiwało. Jednak dobrnęłam do końca bo to nie jest zły serial, tylko nie wymaga myślenia. Dobra rola Vilmy i starego doktorka. Paul Wesley średni, jak dla mnie za dużo dramatyzował. To tyle :)