Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80700
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Właśnie wróciłem z kina. Po ponad dwóch godzinach doznań, stwierdziłem, że już dawno nie oglądałem tak dobrego filmu. Piękna muzyka, cudnie zaśpiewane utwory, genialna scenografia i świetnie dobrani aktorzy - to wszystko, co cechuje najnowsze dzieło Joela Schumachera. Film byłby na 10/10, gdyby nie perkusja w tytułowym utworze musicalu. Po co twórcy filmu zdecydowali się na umieszczenie tego instrumentu w najważniejszym utworze muzycznym? - nie rozumiem tego i nie zrozumiem nigdy, dlaczego tak postąpili. Miejmy nadzieję, że na DVD zostanie ona usunięta. Byłoby pieknie, chociaż jest to mało prawdopodobne.

ocenił(a) film na 8
Nightmarine

rzadko slysze takie recenzje tego filmu od faceta, zajrzyj tutaj koniecznie http://ladyphantom.proboards40.com/ [ladyphantom.proboards40 ...] !

p.s.
z ta perkusja sie absolutnie zgadzam!

użytkownik usunięty
Annash

a ja nie :P
Perkusja świetnie pasuje do tego utworu :)

DROGA LILKO... DROGA NIGHTMARE...
MAM GORACA PROSBE... CZY MZOECIE ZA MNIE ZALOZYT NOWY TEMAT POD TYTULEM

MOZNA JUZ KUPIC KSIAZKE UPIOR W OPERZE GASTONA LEROUXA.... I TO ZA JEDYNE 7 ZLOTYCH!!!!

wiem cos na ten temat... ale chcialabym o tym napisac gdy wyniesiecie to na glowne forum.... to bardzo wazna informacja dla wszystkich fanów upiora opery... nie powinno sie tego przegapic... prosze!!!
sama probowalam wynies to na glowne forum ale sie nie udalo... nie wiem dlaczego... pomozcie moje drogie... a dowiecie sie jak zdobyc niezwykle tanio ta niezwykle ksiazke.... ktora jest bardzo trudna do zdobycia...

Nightmarine

MOZNA JUZ KUPIC KSIAZKE UPIOR W OPERZE GASTONA LEROUXA.... I TO ZA JEDYNE 7 ZLOTYCH!!!!

wiem cos na ten temat... ale chcialabym o tym napisac gdy wyniesiecie to na glowne forum.... to bardzo wazna informacja dla wszystkich fanów upiora opery... nie powinno sie tego przegapic... prosze!!!
sama probowalam wynies to na glowne forum ale sie nie udalo... nie wiem dlaczego... pomozcie moje drogie... a dowiecie sie jak zdobyc niezwykle tanio ta niezwykle ksiazke.... ktora jest bardzo trudna do zdobycia...

Nightmarine

Nightmarine

W istocie rzadko się czyta tego typu opinie od facetów, ale jestem tym miło zakoczona. Co do perkusji... hm... nie mówię tak, nie mówię nie bo sama na nią nie zwróciłam wcześniej uwagi. Muzyki posłucham dopiero pod koniec tygodnia (to długa historia czemu dopiero wtedy:-) ) i sprawdzę to.
Pozdrawiam
Ena

Nightmarine

Perkusja?
Iron Maiden nagrali "Phantom Of the Opera" z perkusja i wyszło im całkiem całkiem, hehe...

Nightmarine

Sczerze mówiąc ja tam perkusji nie słuszałam ale może mam zły słuch :) Jeżeli mówisz o tym bębnie w tle to uważam że jest świetny.
Pozdrawiam Ewelina