Dowiedziałam się od firmy Monolith, że film na kasecie można kupić tylko z licencją, za 108(!!!) złotych, i chyba innych planów firma nie ma! Uważam że to bardzo nie fair, wbrew pozorom posiadacze magnetowidów jeszcze nie wyginęli i mają prawo kupić swój ulubiony film po normalnej cenie!!!
Również uważam, że to bzdura.
Ja na szczęście mam DVD, ale magnetowid także i zwykle do niego chętnie sięgam. Poza tym kasety na VHS są zazwyczaj tańsze od DVD. Wielki nietakt z ich strony. Czy wszyscy muszą być "unowocześnieni"? Nie, ale za to trzeba jeszcze płacić lub nie mieć wcale. Okropność. :/
Hej jestem tego samego zdania.Sama niestety nie mam DVD a na VHS czekałam od lutego.Poza tym ja również dzwoniłam do Monolithu i dowiedziałam się, że nie jest to opłacalne.Co prawda niedawno wypożyczyłam go w wypożyczalni ale to i tak nie to samo.Nie dość że mam go tylko jeden dzień to po kilku razach takiego wypożyczenia trace równowartość kasety.Eh....a gdyby tak zebrać ileś podpisów i wysłać petycję do Monolithu?To chyba nie głupi plan.
To bardzo dobry plan, tylko nie wiem, czy znasz dużo polskich fanów Upiora?? Ja tak średnio, więc może być ciężko z podpisami...
Zgadzam się. Upiór powinien być wydane na VHS. Chociaz muszę przyznać, że od bardzo dawna nie widziałam filmu VHS z napisami, a w przypadky musicalu obcojęzycznego napisy byłyby koniecznoscią. To po prostu nie jest opłacalne. Sama niedawno kupiłam DVD i Upiora poprzez sklep internetowy. Zakupu nie żałuję, ale każdy ma mozliwości kupna tego sprzętu. A co do podpisów proponuję zrobienie strony internetowej, na której fani składaliby swoje podpisy. W ten sposób moznaby wysłać samą stronę, która przecież naliczałaby po kodzie komputerowym użytkowników. Nie znacie fanów Upiora? Zaglądajcie na filmweb i odwiedzaje Phantomowe strony, rozmawiajcie na czatach i na forum wysyłajcie wiadomosci z pytaniem, kto byłby za wydaniem tego filmu na VHS. Próba nie strzelba. Życzę powodzenia.
Pozdrawiam
Ena
Dobrze, w takim razie zamierzamy coś z tym zrobic?
Zapraszam na forum, adres: http://podziemiaopery.proboards61.com/index.cgi [podziemiaopery.proboard ...] podpisujcie się pod "petycją internetową". Spróbujemy coś zrobić. :)
Zapraszam na forum: http://podziemiaopery.proboards61.com/index.cgi [podziemiaopery.proboard ...]
Kto, chce niech się podpisuje pod "petycją internetową" w tej sprawie. :)
hehehehe.....chyba jestem genialna hehehehe
oby wypaliło. Ale poza tym możemy posłać po Polsce prawdziwą listę gdzie byście się podpisywali.Jestem chętne do zrobienia takowej i przesłania dalej, do kolejnej osoby, która znowu wyśle ją do następnej.Ale najpierw trzeba będzie zebrać duzo sporo chetnych.Rozwoj sprawy mysle ze bedzie mozna sledzic w piatek i sobote o 19 na czacie na stronie www.phantom.boo.pl serdecznie zapraszamy.
hehehehe.....chyba jestem genialna hehehehe
oby wypaliło. Ale poza tym możemy posłać po Polsce prawdziwą listę gdzie byście się podpisywali.Jestem chętne do zrobienia takowej i przesłania dalej, do kolejnej osoby, która znowu wyśle ją do następnej.Ale najpierw trzeba będzie zebrać sporo chetnych.Rozwoj sprawy mysle ze bedzie mozna sledzic w piatek i sobote o 19 na czacie na stronie www.phantom.boo.pl serdecznie zapraszamy.