Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80703
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Fakty są takie: nie tak dawno temu obejrzałam "Upiora" dzięki Wspaniałej Wypożyczalni Osiedlowej. Zachwycona tym dziełem pragnę odpowiednio się zaopatrzyć. I tu pojawia się problem: na rynku pojawiło się kilka wydań. W sieci nie mogę znaleźć żadnych sensownych inf. Dlatego zwracam się do Was Wspaniale Poinformowane Dobre Dusze i licze, że odpowiecie na moje pytanie:): JAKA JEST RÓŻNICA ( z wyjątkiem ilości płyt oczywiście:) POMIĘDZY WYDANIEM 1 A 2 DVD? :***

Agatul

Co wiem to powiem.

Ale jeśli chcesz wiedzieć wszystko dokładnie to musisz sie zwrócić o pomoc do Opera Lady Ghost, bo ona z nas tu wszystkich najmądrzejsza, a jej wiedza o Upiorze przekracza to co wie cała reszta razem wzięta :)

Z tego co wiem to wydanie 1-płytowe jest tajkie samo jak to któro oglądałś (zakaładam że Wypożyczalnia ma oryginalną kasetę) a na 2-płytowej jest jeszcze jedna piosenka, której na filmnie z wypożyczalni raczej nie było. Nie wiem czy jeszcze jakieś sceny, wiem tylko o tej ("No one woud listen").

Takie są moje domysły teraz radzę poczekać jak odezwą się inni Phani a później panna Opera Lady Ghost :) Na pewno odpowie na twoje pytanie, jeszcze nikogo nie zostawiła w potrzebie. :) Przeczytaj inne tematy z jej udziałem a sama się przekonasz.

Pozdrawiam! Christinka

ocenił(a) film na 10
Christinka

Dobry wieczór!

Christinko dziękuję za reklamę. ;) Nie należy jednak przesadzać.

Droga Agato, z tego co wiem, nie ma żadnej znaczącej różnicy. Dystrybutorem jest Monolith, a ono wyraźnie zapowiedziało, że w tym roku na pewno nie będzie wznowień wydań Upiora na DVD. Na żadnym DVD nie ma nawet wyciętej, słynnej sceny "No one would listen". Nad czym ubolewam ja i także inni. Niestety, USA ma pełne wydanie, ze wszystkimi możliwymi dodatkami. U nas pojawi się może najwcześniej w przyszłym roku.
Ilość płyt DVD jest z pewnością spowodowana całkowitym rozłączeniem dodatków i samego filmu. Na CD1 jest film z wyborem scen i opcjami, na CD2 dodatki, czyli wywiady, TV Spoty i cała reszta.

Apeluję o ostrożność w kupowaniu niepewnych produktów. Nie liczcie na to, że ktoś mówi prawdę, że to DVD jest lepsze, bo ma więcej dodatków, jakich nie ma w oryginale i takie tam inne.
To z pewnością oszust i nawet jeśli takowe dodatki by się znalazły, jest to po prostu nielegalne, ponieważ dystrybutor wyraźnie oznajmił co jest na DVD, a czego nie ma, a co prawdopodobnie może być, lecz NIE TERAZ.

Moja rada: Kup DVD prosto od Monolith lub z pewnego, publicznego źródła. Ja osobiście nie natknęłam się na żadne "poszerzone" wersje, ponieważ takich nie ma.
To może być także zwykły chwyt reklamowy, ze względu na zysk. I to wszystko.

Z pozdrowieniami:
Opera Lady Ghost