Dla wszystkich fanów "Upiora w Operze":
Znalazłam genialną stronę z pisanymi przez fanów opowiadaniami bazującymi na różnych wersjach "upiora" i oczywiście na wyobrażni fanów:
http://www.fanfiction.net/l/968/3/0/1/1/0/0/0/1/ [www.fanfiction.net/l/96 ...]
Jest ich około 2000 i ciągle przybywają nowe lub aktualizuje się wcześniejsze.
Moje ulubione to:
1. (skończony) Countess De Chagny - wersja, która po obejrzeniu filmu wydaje się całkowicie możliwa i z nim zgodna, mimo że happy end dotyczy tu Christine i Erica. Bazuje na małym błędzie merytorycznym w filmie: pamiętacie chyba że w czasie aukcji Raoul jest nazywany "viscount", a na nagrobku Christine jest napis "countess"
PRZECZYTAJCIE to koniecznie, mi osobiście ta historia mocno polepszyła humor i drugi raz szłam do kina z przekonaniem, że jakby się film nie skończył, to ja i tak wiem więcej ;-) , i było zupełnie po myśli fanów Upiora.
2. (w trakcie pisania) Of The Stars
3. (w trakcie pisania) Back to the Dungeon
4. (w trakcie pisania) She Called Him Her Angel
5. (w trakcie pisania) The Point of No Return
Opowiadania są pisane po angielsku i dość systematycznie aktualizowane (chociaż to zależy oczywiście od autora)
Postaram się już wkrótce napisać o innych opowiadaniach...
Czekam również na wasze propozycje i opinie.
Dzięki finka! Chyba znów nie będe spac przez tego upiora... Ciekawe kiedy zacznę nosić białą maskę i czarną pelerynę...
Obsessed Nathalie
Wspaniale..
Zajrzę..
KTO DA MI LINKA DO JAKIEJŚ KSIĘGARNI INTERNETOWEJ, GDZIE MOGĘ ZAMÓWIĆ POLSKĄ WERSJĘ UPIORA?
W moich księgarniach w mieście nie ma... Skandal żeby takiej ksiązki nie było! Pomóżcie, jak znacie adres. :)
P.S. Praca nad stroną wrze, ale jest potrzebna ksiązka!:)