Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80703
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Pytanko

ocenił(a) film na 8

Czy to Ci aktorzy śpiewają (coś mi się wierzyć nie chce). A jeżeli nie, to wiecie może kto ?

goianu

Aktorzy napewno nie śpiewają. Jeśli chodzi Ci o piosenkę, temat przewodni filmu, to jest to utwór niemieckiego zespołu Lacrimosa o tytule "The Phantom Of The Opera" :)

użytkownik usunięty
Altharis

nie spiewała primadonna (Mini Driver) nie wiem jak reszta, ale główni bohaterowie napewno śpiewali. Sprawdzałam w necie ;)

goianu

Teraz, po przesluchaniu utworu z filmu, nie jestem pewna czy to spiewaja wokalisci Lacrimosy, ale za to napewno utwor nalezy do nich.

użytkownik usunięty
Altharis

Ludziu, zastanow sie co piszesz! Lacrimosa? Bosz

Tak, oni mają ten utwór. Mam go na kompie - mogę ci wysłać :|

Z resztą... nie słucham Lacrimosy, tylko moja siostra. Więc mogę się mylić. Moze piosenka nie nalezy do nich, ale mam ją na komputerze w ich wykonaniu...

goianu

Jeszcze jedno: w oryginalnej wersjii utwor jest duzo lepszy ;)

ocenił(a) film na 10
Altharis

No tak... tylko pytanie - chodziło tylko o jedną piosenkę czy o całość??? Możliwe że o to drugie;-)Jeśli wątpicie w możliwości wokalne aktorów to przeczytajcie biografię chociazby Emmily Rossum... A poza tym - takiego śpiewu uczą w każdej dobrej szkole aktorskiej... no z tego co słyszałam przynajmniej;-))))

__9829Nutellka

na 100% wszystkie partie śpewają aktorzy...zreszta wystarczy przyczytac w styczniowym wydaniu miesiecznika Film wywiad z Gerardem Butlerem, czyli tytulowym Upiorem, który mówi w nim o śpiewaniu do filmu i nie tylko :]

error

Nie pomyślałabym, że to aktorzy naprawdę śpiewają... :) W każdym bądź razie utwór jest Lacrimosy :P

użytkownik usunięty
Altharis

lacrimoza ?!?!?! Co ty gadasz :D:D:D To nie jest utwór należący do niemieckiego zespołu .. To Webber wszystkie poisenki wymyślił, a oni pewni sobie zrobili własną wersje tej piosenki .... :|

użytkownik usunięty
goianu

Głupoty gadacie. Aktorzy śpiewają, utwór być może został ponownie nagrany przez Lacrimosę, ale oryginalnie został napisany przez Webbera do musicalu...

ocenił(a) film na 10
goianu

Zgadza się! niezależnie od tego kto to wykonuje, to twórcą wszystkich utworów z filmu jest Webber.

perla_3

Mysle, ze juz wszystko jasne. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
goianu

Minnie Driver ma podstawiony głos.
Gerard Butler śpiewa osobiście. I wypadł genialnie moim zdaniem (i nie tylko moim).
Emmy Rossum oczywiście też, bo ma po temu stosowne wykształcenie. Co do reszty pewności nie mam.

użytkownik usunięty
goianu

Gerard Butler i Emmy Rossum śpiewają naprawdę. Minny Driver ma podstawiony głos, lecz za to śpiewa piosenkę "Learn to be lonely", która leci poczas napisów końcowych.

ocenił(a) film na 8

Ostatnio w kinomaniaku pokazali jak jakiś człowiek spiewa do Upiora głosem upiora.. ale nie wiem na 100% czy to był Butler, ponieważ ten człowiek w studiu wyglądał jak młody Spielberg.. :) może po prostu w czasie nagrywania piosenki Gerard zapuścił brodę.. ???

użytkownik usunięty
goianu

Tak, to był Gerard Butler, ja też to widziałam.
Bardzo chciałabym zobaczyć jak Emmy Rossum i Gerard Butler nagrywają resztę piosenek...

ocenił(a) film na 8

Nonono ja też widziałam!!! To na pewno był Gerry, nikomu nie jest tak dobrze z brodą jak jemu :) a porównanie do Spielberga - dobre ;DDDD A poza tym w tą niedzielę, czyli 30 stycznia w Kinomaniaku ma być więcej o "Upiorze..." i mają być do wygrania płytki ze ścieżką dźwiękową aaaaaaaaaaa! :D

użytkownik usunięty
Udjat

O tak, to był Gerry:) I niech już jest niedziela:D
BTW, mam tu kilka zdjęć ze studia nagrań - dla wszystkich niedowiarków;P

Kliknijcie...i scrollem w dół:D
Enjoy!
http://www.phantomfans.net/index.php?showtopic=6914&hl= [www.phantomfans.net/ind ...]

Pozdrawiam:)

użytkownik usunięty

A nie słyszeliście jak w czasie nagrywania piosenki "The Music of the Night" <rozpływa się> Gerry śpiewał tak samo jak w filmie:)