Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80700
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Uwaga! Dysponuję odpowiednim serwerem i zamierzam założyć pierwszą, polska stronę, łacznie z forum o Upiorze! Tym ksiązkowym oczywiście też! :) Kto chętny do pomocy i z pomysłami to pisać tutaj!
A teraz pytanie:
Z jakiego programu mogę ściągnąć ten film na kompa? Bo z Kazyy nie chce mi się ściagać..a chciałabym mieć ten film na własność... na CD..póki nie wyjdzie na DVD. Skąd to ściągaliście? )

ocenił(a) film na 8
Opera_Lady_Ghost

no wlasnie ja mam ten sam problem, obejrzalam w kinie i chciala bym zobaczyc raz jeszcze zanim trafi na DVD (co pewnie troche to potrwa) ale nigdzie tego nie ma!!!! :((((, co do strony to nie wiem czy jestem ci w stanie jakos pomoc bo sie na tym nie znam...

ocenił(a) film na 10
Opera_Lady_Ghost

Hej!
Widziałam film już dwa razy, pierwszy raz ze dwa tygodnie temu. Po prostu zwariowałam na jego punkcie i odwiedziłam już chyba wszystkie strony jakie się dało.
Bardzo chętnie pomogłabym w tworzeniu polskiej strony fanów.
Daj znać jak możemy się skontaktować. (najlepiej maila)
moje GG: 6150513

użytkownik usunięty
Opera_Lady_Ghost

Moim zdaniem to świetny pomysł z tą stroną i forum... Sama myślałam ostatnio żeby się może za to zabrać, ale niestety - po pierwsze szkoła i brak czasu w związku z tym; po drugie - oczywiście jakieś porządne "miejsce" [darmowym hostingom strach zaufać:P]. Lady Phantom - jeśli udałoby się podtrzymać tę ideę to oczywiście mogę spróbować w miarę możliwości pomóc:) Zawsze chętnie dla szczytnych celów;) Ktoś w końcu musi złamać monopol Phantomfans.net, no nie? Nie ma co czekać tylko się zabierać do roboty:)

Podpisuję się pod tym obiema rękami.

Pozdrawiam wszystkich
A.T.

Jeśli chodzi o ściąganie to chyba tylko sieć eMule [ja ściągam eDonkey'em].

pzdr

Opera_Lady_Ghost

Hej LadyP,
Takiej strony brakuje ewidentnie - co widać na tym forum bardzo wyraźnie. Ja sobię z angielskim jako tako radzę, jest tego wszystkiego multum, ale... Czuję się fanką na tyle, że chciałabym Ci pomóc, tylko nie wiem czego oczekujesz? Niestety w robieniu stron mam mało doświadczenia, ale powiedz czego Ci trzeba, mam trochę znajomości, wśród grafików, może coś by się udało z tej strony...
Na innym wątku pytasz o książkę, ja tez szukałam po polsku ale niestety nie znalazłam i skazałam się na angielski, kupiłam książkę i nie było tak jak to sobie wymarzyłam (za dużo sięgania do słownika...). Wersję ang można też ściągnąć z netu (mogę Ci przysłać). A może przetłumaczymy wspólnymi siłami fanów na tej stronie??? To może być niezłe... już kilka osób tego szuka. No i dopisanie dalszego ciągu (a raczej ciągów, bo tu ustalenie jednej wersji nie byłoby chyba możliwe) wydaje mi się fajne.
Jak by nie było, życzę powodzenia ze stroną. Ogłoś jak cokolwiek ruszy!!!!
Upiorne pozdrowiena i 3maj się
Nathalie
PS. Dziś już kończę, bo przez to upiorstwo spałam 4h. Ale wrócę!

użytkownik usunięty
Nattie

Nathalie...mam prośbę do Ciebie, oczywiście jeśli nie sprawiłoby Ci to kłopotu - chodzi o tego ebooka... Czy mogłabyś mi go podesłać?:)
Z tym tłumaczeniem to nawet fajny pomysł...Chyba nie trzeba by było nikogo zmuszać...

Pozdrawiam
A.T.

Wysłałam na emaila (plik txt), to jakieś 220 stron po wklejeniu do worda...
Miłej lektury!

użytkownik usunięty
Nattie

NO WIEC NATHALIE!!!!
Z JEDNYM MASZ ABSOLUTNA RACJE.... MIANOWICIE Z TYM TUMACZENIEM NA POLSKI.... BO TAMTA STRONA Z TYMI SZALONYMI FANAFI UPIORA CHOC PO ANGIELSKU NA PEWNO JEST FAJNA...
ALE JAK TO SIE MÓWI... POLACY NIE GESI....

użytkownik usunięty
Nattie

Dzięki Ci wielkie Nathalie:)
BTW, ja też już nie mogę na oczy

użytkownik usunięty

Cholerne polskie realia... Że też trzeba z takimi inicjatywami wychodzić

ocenił(a) film na 10

Moje kochane... i kochani.. ;)
Właśnie siedzę sobie i popijam gorące, orzechowe Capuccino i ... tworzę stronę.
Tak, praca wrze w najlepsze... Mam dobry serwer, płatny co prawda, ale jest świetny i mogę na nim założyć forum z prawdziwego zdarzenia! Także już niedługo i znajdziemy swój zakątek w Internecie. Strona będzize nie tylko o fimowych i teatralnych adaptacjach Upiora, ale także o nim samym, czyli książkowym!
Każda pomoc się liczy. Będą potrzebni chętni do robienia Ikon (czyli LJ Avatarów i innych), gifów, recenzji filmu!! Tak i to jest ważne... Absolutnie każdy, kto ma ochotę napisać recenzję musicalu może mi przysyłać na maila! Każde będą zamieszczone! To mogę obiecać. Jeżeli ktoś widział starsze wersje filmu to też niech da recezję! :):) W razie nie posiadania programu Word jestem w stanie przejrzećc i poprawić wasze recenzje. Także o to się nie martwcie.
Poszukiwane jest dokładne (!) info o czterech aktorach: Butlerze, Rossum, Wilsonie (to chyba ten grał Raoula? :p) i tę kobietę co grała Madam Giry. Co jeszcze... hmm... Potrzebna mi ta książka internetowa! Przyślijcie mi ją na maila! Wspólnymi siłami uda nam się ją przetłumaczyć, ale damy też wersję oryginalną. Jak by nam się to udało to już nikt nie musiałby szukać książek. U mnie w mieście nigdzie jej nie ma.. nawet w antykwariatach. To przykre niestety ale cóż..
Czekam na Wasze pomysły, prace i tę książkę!
Znam się dobrze na grafice i htmlu, prowadziłam już niejedną stronę, wię będzie przyzwoicie i ładnie.
Potrzebna jest jednak ta cholerna książka, bo będę wypisywać co ciekawsze wypowiedzi Upiora oraz opinie innych bohaterów o nim. Dlaczego? Bo chcę stworzyć duży rys biograficzno psychologiczny. Ale do tego niezbędna jest książka. I nad tym ubolewam.
Dobrze, koniec wywodu. Jeszcze raz proszę o wersję internetową tej książki. Bądźcie cierpliwi. Na razie tworzę grafikę i ładnie to składam w html. Już niedługo wyjdą pierwsze efekty. :)
Aha i jeszcze jedno: Jeżeli wy wiecie albo ktoś z waszych znajomych, jak w na stronie w html można tak zrobić, żeby było kilka motywów muzycznych do odtwarzania, to proszę o kontakt! Bo strona musi być uwieńczona jakże wspaniałą muzyką Webbera. :)
A teraz żeby umilić wam czas czekania na stronę, zapraszam na mojego bloga http://music-of-the-night.blog.pl [music-of-the-night.blog ...] Powstał ku mojej i innych przyjemności i możecie tam poczytać co aktualnie piszę.. Bo lubię pisać i czasem wychodzą mi ciekawe opowiastki.
Mój email: lady.phantom@wp.pl
Dziękuję za zaangażowanie, jeszcze tu zajrzę!

ocenił(a) film na 10
Opera_Lady_Ghost

No wiec możecie podziwiać pierwsze efekty: http://phantomoftheopera.boo.pl [phantomoftheopera.boo.p ...] To dopiero początek, wiec nic nie ma z tekstów i w ogóle. Ale myślę że na początek jest całkiem ok. :)

użytkownik usunięty
Opera_Lady_Ghost

Oh...Jest piękna!!! Co mogę więcej powiedzieć!:)
Doskonała robota

ocenił(a) film na 10

Wstęp do strony jest rewelacyjny. masz wielki talent i wspaniałą wyobraźnię. Gratuluję!!!!!!!

Joan

Opera_Lady_Ghost

Hej Lady,
Wstęp super, ponawiam gratulacje. Jesteś świetna. Chyba zostane twoją fanką....
Pozdrowienia
Nathalie

ocenił(a) film na 10
Nattie

Moją fanką to raczej nie :P
No księga już działa... Możecie się wpisywać :D
Grafika też troszkę poprawiona i błędy w pisowni..tam na górze strony była literówka. No nic.. od jutra postaram się zacząć zapełniać stronę. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. :)

ocenił(a) film na 8
Opera_Lady_Ghost

Blog jest piekny, donos o postepach w pracy nad strona bo ja juz nie moge sie doczekac forum o Upiorze :)

ocenił(a) film na 10
Annash

Ależ strona już jest... i forum na niej także! Zapraszam! Dziś było otwarcie. Nic nie działa prócz ksiegi i forum ale to się niebawem zmieni! :)

ocenił(a) film na 10
Opera_Lady_Ghost

Aha i podaję ponownie adres: http://phantomoftheopera.boo.pl [phantomoftheopera.boo.p ...]

użytkownik usunięty
Opera_Lady_Ghost

DROGA LADY...
CZYTALAM TROCHE NA TEMAT TLUMACZENIA TEJ KSIAZKI... JA MAM KSIAZKE W DOMU... NIE LEPIEJ PO PROSTU JA PRZELOZYC NA WORDA I WKLEIC NA STRONE... NO POWIEDZ...

użytkownik usunięty
Opera_Lady_Ghost

DROGA LADY...
CZYTALAM TROCHE NA TEMAT TLUMACZENIA TEJ KSIAZKI... JA MAM KSIAZKE W DOMU... NIE LEPIEJ PO PROSTU JA PRZELOZYC NA WORDA I WKLEIC NA STRONE... NO POWIEDZ...

ocenił(a) film na 10

Ależ jeśli masz polskiego Upiora to jak najbardziej! Byłabym szalenie wdzięczna! Umieściłabym to na strnie i wtedy każdy już mógłby sobie przeczytać. Spadłaś/eś nam z nieba, kimkolwiek jesteś! :)
Proszę o kontakt w tej sprawie lady.phantom@wp.pl

ocenił(a) film na 8
Opera_Lady_Ghost

Mam pytanie, pisalas ze poszukujesz info o odtworcach rol w upiorze: Gerardzie Butlerze, Emmy itd. - jak tak to ma wygladac, chcesz gotowe notki???

ocenił(a) film na 10
Annash

Przyda się wszystko o aktorach, ale żeby to nie były gotowce z Internetu. Nie będziemy naruszać cudzych praw autorkich. :)