Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80703
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Czy ktoś ma może kanadyjską wersję płyty '' The Phantom of the opera ''
z Rebecą Caine, Charlesem Hartem i Colmem Wilkinsonem, mam prawie cały soundtrack ale kilku piosenek mi brakuje , czy ktoś mogłby mi pomóc??
Nie mam tych piosenek ; Notes/Prima Donna , Entr'acte , Masquerade, bardzo bym była wdzięczna za pomoc. Może ktoś mógłby się ze mną wymienić, jeśli oczywiście by miał tą wersję, ja posiadam dwie płyty z soundtracku '' The Phantom of the Opera " z 2004 i dwie płyty z 1988 r z Sarą Brightman.

christine_23

Heh, ja mam (chyba) cały soundtrack francuski, trochę włoskiego, hiśpańskiego, niemieckiego, jedną po polsku,ale po KANADYJSKU nie... :D

A teraz taka prośba do Ciebie: mogłabyś mi jakąś piosenkę wysłać z Upiora, tam gdzie gra Sara B.??? Bardzo bym prosiła o chociaż jedną. Jakieś Think of Me, The Phantom of the Opera, Piont of No Return (najchętniej to bym wymieniła wszystkie... ;)). Znam też dardzo dobry sposób, żeby nie wysyłać kpiosenek, tylko je UDOSTĘPNIĆ (gdyby to Cię interesowało).
Pozdróffka!

Christinka

Cześć!! Słuchaj interesowało by mnie to żeby udostępnić te piosenki z chęcią bym to zrobiła tylko nie wiem jak , więxc proszę o odpowiedż. Interesowały by mnie te piosenki w innym jezyku i wogle wszelkie informacje o upiorze.

christine_23

Jakby cie też interesowała wersja kanadyjska to też z chęcią udostępnie albo ci wyślę.

christine_23

Nie zauważyłam Twojej odpowiedzi przed odpisaniem na maila. Napiszę Ci co i jak z udostępnianiem w następnym liście. I dziękuję za NOWL!!!

ocenił(a) film na 10
Christinka

możesz mi też napisać o co z tym udostępnianiem chodzi? jak nie chcesz tu (a widzę że chyba nie;]) to napisz mi na maila: plameczkapac@interia.pl z góry dzięki. A co do Upiora to chyba nic dla Ciebie nie będę miała bo mam tylko też jedną po polsku, cały francuski soundtrack, oczywiście 2płyty z 2004 i kilka niemieckich...:( ale za to moja koleżanka ma cośtam po japońsku i inne ciekawe rzeczy;) jej konto na filmwebie to "julabingo". Jak chcesz to pisz do niej. Polecam ją;D No to dzięki i pozdro!Ale się rozpisałam;)

Miyu67

No tu wolałabym nie, w końcu to tak jakby nielegalne ;) A tak piosenki, to masz soudtrack dwupłytowy z Upiora?? Bo ja mam piosenki ale tylko te główne (ToM, AoM, The Mirror, PotO, MotN, itd -w sumie 14 piosenek) więc jeśli dobrz Cie zrozumiałam to prosiłabym o pozostałe. Napisz mi czy to dobrze Cię zrozumiałam, a ja Ci napiszę jak można udostępniać pliki (do 100 Mb), Aha i jeszcze jakie masz te niemieckie? Ja muszę na dziś kończyć bo czas nagli :/ Czekam na odpowiedź!!

ocenił(a) film na 10
Christinka

No ja mam soundtrack dwupłytowy(oryginalny), dobrze zrozumiałaś;) Oto piosenki, które się na nim znajdują:

CD1
1Prologue
2Overture / Hannibal
3Think Of Me
4Angel Of Music
5Little Lotte / The Mirror (Angel Of Music)
6Phantom Of The Opera
7Music Of The Night
8Magical Lasso
9I Remember / Stranger Then You Dreamt It
10Notes... / Prima Donna
11Poor Fool, He Makes Me Laugh
12Why Have You Brought Me Here? / Raoul I've BeeThere
CD2
13All I Ask Of You
14All I Ask Of You (Reprise)
15Masquerade / Why So Silent?
16Madame Giry's Tale / The Fairground
17Journey To The Cemetery
18Wishing You Were Somehow Here Again
19Wandering Child
20Swordfight
21We Have All Been Blind
22Don Juan
23Point Of No Return / Chandelier Crash
24Down Once More / Track Down This Murderer
25Learn To Be Lonely
A z niemieckich mam:Denk an Mich(ToM), Engel der Muse(AoM), Nun Gibt Es Kein ZurĂĽck(PoNR) oraz Phantom der Oper(nie trzeba chyba tłumaczyć;}). Mam jeszcze oprócz prawie wszystkich francuskich kilka włoskie El Fantasma de la opera, a po polsku - Grażyna Brodzińska i Bogusław Morka - "Daj mi Siebie" na melodię All I Ask of You. Jestem jeszcze w posiadaniu kilku filmików(m.in.No one would listen), oczywiście org.Upiora na dvd, i jakieś przeróbki piosenki Phantom of the Opera(np.techno lub disco remix albo coś w tym stylu, ale nie polecam;P) i różne wersje tejże piosenki, tzn. śpiewane przez różne osoby, np.zespół Nightwish, B.Streisand lub S.Brightman. Oto mój cały dobytek:) Acha i oczywiście oprócz tego, że na piśmie, mam cały soundtrack w głowie:D