Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80703
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Ostatnio włączyłam sobie pewien film na dvd i na początku był zwiastun tegoż "Upiora w operze"... i od tamtej pory nie mogę przestać myśleć o tym musicalu!!! Zwiastun mnie zachwycił i zastanawiam się czy nie kupić "Upiora.." na dvd... WARTO ???

Mademoiselle

Zdecydowanie jest to kwestia gustu. Jeżeli ktoś lubi te klimaty i może słuchać muzyki przez 2 godziny na okrągło(takiej muzyki), film prawdopodobnie mu się spodoba. Osobiście uważam, ze utwory (30 sekundowe) niewiele powiedzą. Sama kupiłam płye DVD i nigdy nie żałowałam zakupu. Genialna scenografia, miła dla ucha muzyka... Nigdy nie zdażyło mi się kupić filmu, którego wcześniej nie widziałam. Ryzyk-fizyk. Spodoba się, lub nie. Tak czy owak - film (moim skromnym zsaniem) jest wspaniały. Proponuję przesłanie ci któregos utworu, żebys mogła ocenić.

Pozdrawiam
Ena

ocenił(a) film na 10
ena_3

Byłabym wdzięczna za przesłanie mi paru utworów, bo już pare słyszałam i mi sie bardzo spodobały;) Widziałam też fragmenty tej wersji "Upiora..." i jestem pewna, że to jest w moim guście - zwłaszcza, że uwielbiam musicale.
kasia_gda@op.pl
Pozdrawiam :)

Mademoiselle

Masz na myśli muzykę czy fragmenty filmu?? Bo jak chciałabyś muzykę to mogę Ci przesłać kilka utworów. A wracając to tematu czy warto kupić... Jeśli jest tak jak napisałaś to owszem, warto ale tak jak ktoś przede mną powiedziałabym żebyś najpierw wypożyczyła film i obejrzała (może nawet nie cały) wtedy się przekonasz czy na pewno go chcesz ;)

ocenił(a) film na 10
Christinka

Mam oczywiście na myśli muzykę (tak jak napisałam - pare utworów).
Muszę się przyznać, ze na ogół kupuję filmy dvd "w ciemno" ale zwłaszcza te dołączone do gazet bo można je kupić za grosze. Tutaj natomiast, jestem niemalże pewna, że nie będę żałować zakupu nawet jeśli nie wypożczę wcześniej filmu bo to są właśnie moje klimaty... No cóż :) zaryzykuję i kupię "Upiora.." na dvd. Czekajcie na moja opinię;)
Pozdrawiam i zapraszam do siebie (szczególnie polecam ost.notke o super musicalu).

ocenił(a) film na 7
Mademoiselle

Jak już powiedziała Ena, jest to kwestia gustu. Proponuję pójść do wyporzyczalni i film zwyczajnie wyporzyczyć. Obejrzysz i dopiero wtedy zdecydujesz, czy go kupić czy nie :)

Gilraina

to jest poprostu musicall i strasznie duzo w nim śpiewaja. Ale ta muzyka jest poprostu znakomita.
Czy wiecie, że o rolę w "Upiorze" ubiegał sie Anteonio Banderas?

ocenił(a) film na 7
gohha2

Wiemy, to jest napisane w Ciekawostkach. John Travolta też się ubiegał.

ocenił(a) film na 10
Mademoiselle

ZDECYDOWANIE warto. Gorąco i szczerze polecam, bo to chyba najpiękniejsza rzecz jaką w życiu widziałam. Nie da się tego zapomnieć!

ocenił(a) film na 10
magnollium

film jest wspaniały, muzyki słucham na okrągło. a tak przy okazji, to całe szczecie, zeTravolta czy Banderas nie dostali tej roli, bo Butler jest znakomity:):):)