Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80703
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

bez oscara...

ocenił(a) film na 10

szkoda, szkoda choć w gruncie rzeczy Upiór nie miał mocnych kategorii. Rossum całkiem śliczniutko wyglądała a Beyonce zaśpiewała hmm... poprawnie, jednak wole wykonanie Minnie Driver! a napiszcie mi jeszcze, czy Upiór który ją sprowadzał (w sensie Beyonce) ze schodów to był (boski;)Butler czy kogoś podstawili? nie zdążyłam się przyjrzeć, mignęła tylko maska a on już się odwrócił i tyle go widziano...

ocenił(a) film na 10
yenne

No własnie któż się krył pod tą maską?;) tez mnie to bardzo zaintrygowało, jednak do tej pory żyję w nieświadomości...
Ale to właśnie w stylu Upiora- pojawia się nie wiadomo skąd i równie szybko znika...
pozdrawiam cieplutko:)

yenne

MAM GORACA PROSBE... CZY MZOECIE ZA MNIE ZALOZYT NOWY TEMAT POD TYTULEM

MOZNA JUZ KUPIC KSIAZKE UPIOR W OPERZE GASTONA LEROUXA.... I TO ZA JEDYNE 7 ZLOTYCH!!!!

wiem cos na ten temat... ale chcialabym o tym napisac gdy wyniesiecie to na glowne forum.... to bardzo wazna informacja dla wszystkich fanów upiora opery... nie powinno sie tego przegapic... prosze!!!
sama probowalam wynies to na glowne forum ale sie nie udalo... nie wiem dlaczego... pomozcie moje drogie... a dowiecie sie jak zdobyc niezwykle tanio ta niezwykle ksiazke.... ktora jest bardzo trudna do zdobycia...

yenne

Odpowiadam na zdanie: w gruncie rzeczy Upiór nie miał mocnych kategorii. Nie miał? uważam inaczej. Scenografia i piosenka Learn to be lonely przykuwają uwagę. Moja znajoma, któej muzya operowa się nie podoba zachwyca się tym jednym utwore. Scenograia pracochłonna, czasochłonna, kasochłonna:) i powalająca. Szkoda, że nie było oscara.
Pozdrawiam
Ena

ocenił(a) film na 10
ena_3

Zresztą co znaczy Oscar w dzisiejszych czasach?
A Webber bardzo brzydko zmienił niektóre piosenki z wersji oryginalnej, z 1986 i pewnie dlatego za karę nie dostał Oscara nawet za muzykę. :P

yenne

Przepraszam ale:
1) Dlaczego mówisz o Beyonce?
2) O której scenie mówisz, że nie był to Upiór?
Pozdrowienia!! Christinka

ocenił(a) film na 10
Christinka

Christinko, chodzi o galę oscarową. Beyonce śpiewała na niej Learn to be Lonely i na scenie był także przez moment Upiór. Znaczy jakiś człowiek przebrany za Upiora, ale to nie był Gerry. :)

Opera_Lady_Ghost

No i teraz wszystko jasne... Nie widziałam galii oskarowej i to dlatego... Ale dziękuję bardzo!! Tobie Nahtalie (Laydy Phantom :) i Enie (wybacz jeśli źle napisałam!!!)
Christinka

ocenił(a) film na 10
Christinka

Niewielu widziało Galę Oscarowe, bo TVP się zrzekła i nie było transmisji w nocy. :/ Ech... Ale widziałam videoklip z gali. Można go ściągnąć na stronie http://phantomphan.net :)