Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80703
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

znaczy aktorzy, czy to był głos po0dkładany przez kogoś? ciekawi mnie to ;)

ocenił(a) film na 8
lady_akira

Hmmmm, to samo pytanie zadawałam sobie wczoraj, gdy go ogladałam. Sądzę jednak, że jest to mało prawdopodobne w przypadku G. Butlera. Z tego co kojarzę, nie uczył się śpiewu operowego ;) A swoja drogą, muzyka była fantastyczna. Jestem pod ogromnym wrażeniem.Pozdrawiam

lady_akira

Każdy śpiewał, oprócz Carlotty, która musiała mieć głos prawdziwie operowy głos, natomiast reszta aktorów pod specjalną opieką kształtowała swój głos na iście anielski ;) np. Gerard Butler - nigdy nie śpiewał, a teraz?? :P

ocenił(a) film na 10
Christinka

Tak tak, zapewniam, że każdy prócz Carlotty śpiewał. Ach, Upiór;] "Upiór.." to mój ulubiony film kocham go!!

ocenił(a) film na 8
Miyu67

Chciałbym zauważyć, iż Minnie Driver jest zawodową śpiewaczką... czemu miałaby nie śpiewać sama, co?? ;)

ocenił(a) film na 10
Bismarck

A jest??Nie wiem, czemu ona nie śpiewała sama. Serio. Poprostu stwierdzam fakty, bo tak było napisane w książeczce z oryginalnej płyty z muzyką (którą posiadam oczywiście;]).

Bismarck

Spójrz na moją poprzednią wypowiedź! Ona musiała mieć operowy głos, a Minnie, mimo że taki ma, to miała za słaby, dlatego po prostu śpiewa za nią ktoś inny. A Learn to be Lonley potwierdza to że ona świetnie śpiewa ;)

Bismarck

Ktoś zapytał, czemu Minnie nie miałaby zaśpiewać sama. Skoro jeszcze ktoś ma wątpliwości niech posłucha No one would listen. Zupełnie inny rodzaj głosu. Jeżli dobrze pamiętam (nie chcę wprowadzać w błąd) to Minnie miała zagrać rolę CHristine, okazało się jednak, że ma ZA SŁABY GŁOS. Tak już z tym jest. Ludzie, którzy nie śpiewają "nie czują" tej różnicy między słabym, a mocnym głosem. Mozna usłyszeć coś w stylu "mocniej zaśpiewaj,więcej uczucia, więcej energii..." itp. Niestety mocny głos w wielkiej mierze nie zalezy od artysty. I Minnie Driver zaśpiewała tylko i wyłącznię piosenkę Learn to be lonely.

Pozdrawiam
Ena

ocenił(a) film na 8
ena_3

Wiem wiem, mea culpa... tak to jest, jak się pisze komentarz nie doczytawszy wpierw tego i owego... a doczytałem jakieś 10 minut po napisaniu tego koszmarka i az mi się głupio zrobiło, jaką gafę strzeliłem... w każdym razie dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam :)

Bismarck

Pomyłka jak każda inna. Ludźmi jesteśmy, prawda? A tak przy okazji, jeżeli ja popełnię jakiś błąd to proszę mnie poprawiać:) Nie znoszę niedomówień:)

Pozdrawiam
Ena