znaczy aktorzy, czy to był głos po0dkładany przez kogoś? ciekawi mnie to ;)
Hmmmm, to samo pytanie zadawałam sobie wczoraj, gdy go ogladałam. Sądzę jednak, że jest to mało prawdopodobne w przypadku G. Butlera. Z tego co kojarzę, nie uczył się śpiewu operowego ;) A swoja drogą, muzyka była fantastyczna. Jestem pod ogromnym wrażeniem.Pozdrawiam
Każdy śpiewał, oprócz Carlotty, która musiała mieć głos prawdziwie operowy głos, natomiast reszta aktorów pod specjalną opieką kształtowała swój głos na iście anielski ;) np. Gerard Butler - nigdy nie śpiewał, a teraz?? :P
Tak tak, zapewniam, że każdy prócz Carlotty śpiewał. Ach, Upiór;] "Upiór.." to mój ulubiony film kocham go!!
Chciałbym zauważyć, iż Minnie Driver jest zawodową śpiewaczką... czemu miałaby nie śpiewać sama, co?? ;)
A jest??Nie wiem, czemu ona nie śpiewała sama. Serio. Poprostu stwierdzam fakty, bo tak było napisane w książeczce z oryginalnej płyty z muzyką (którą posiadam oczywiście;]).
Spójrz na moją poprzednią wypowiedź! Ona musiała mieć operowy głos, a Minnie, mimo że taki ma, to miała za słaby, dlatego po prostu śpiewa za nią ktoś inny. A Learn to be Lonley potwierdza to że ona świetnie śpiewa ;)
Ktoś zapytał, czemu Minnie nie miałaby zaśpiewać sama. Skoro jeszcze ktoś ma wątpliwości niech posłucha No one would listen. Zupełnie inny rodzaj głosu. Jeżli dobrze pamiętam (nie chcę wprowadzać w błąd) to Minnie miała zagrać rolę CHristine, okazało się jednak, że ma ZA SŁABY GŁOS. Tak już z tym jest. Ludzie, którzy nie śpiewają "nie czują" tej różnicy między słabym, a mocnym głosem. Mozna usłyszeć coś w stylu "mocniej zaśpiewaj,więcej uczucia, więcej energii..." itp. Niestety mocny głos w wielkiej mierze nie zalezy od artysty. I Minnie Driver zaśpiewała tylko i wyłącznię piosenkę Learn to be lonely.
Pozdrawiam
Ena
Wiem wiem, mea culpa... tak to jest, jak się pisze komentarz nie doczytawszy wpierw tego i owego... a doczytałem jakieś 10 minut po napisaniu tego koszmarka i az mi się głupio zrobiło, jaką gafę strzeliłem... w każdym razie dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam :)