Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80703
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

...jednak na upiora sie wybralem i chyba moge zostac mecenasem sztuki bo bardzo mi sie podobal. przede wszystkim muzyka i klimat w jakim zostal film nakrecony - po prostu rewela, jedno zastrzezenie mam tylko do glownego utworu (chyba numer 6 na sciezce dzwiekowej), motyw jak upior wiezie Christine lodka - jak dla mnie za bardzo popowy, zupelnie nie pasuje ten bit w tlw.
to chyba tyle, ode mnie 10

Onufr

ja równiez nie przepadam za musicalem ale ten był wyjątkowy.Piekno kostiumów ,scenografii itp.,zgadzam się z przedmówcą iż utwór ten jest zbyt popowy ale widocznie taki był zamysł w filmie...

ocenił(a) film na 10
Onufr

co ty gadasz, mi sie ta piosenka najnardziej podoba

nenyaaaa

Uwaga, uwaga, każdy komu BARDZO się podobał film niech wejdzie na mój profil filmwebowski, weźmie maila, albo gg, napisze do mnie a ja obiecuję ciekawe informacje ;) (np. mnóstwo piosenek z Upiora w innym języku, ciekawe stronki internetowe ;)). Naprawdę się polecam :D Tylko napiszcie że jesteście z filmwebu i że chcecie pogadać o Upiorze, czy czekacie na informacje o nim, no i proszę, podpiszcie się swoim nickiem filmwebowskim.

Ojej, mam nadzieję że nie za bardzo namąciłam :D

Onufr

nie zapominajmy tylko, że to nie był musical czysto operowy. Gdyby tak było to wiele utworów by tam nie pasowało. Pozostało by tylko Think of me. Utwór The Phantom of the Opera wnosi w film grozę, tajemniczość i nastrój. Ale każdy ma inne zdanie. Pozdrawiam