ukleknijmy w pokorze i otworzmy swe serca, oto stalo sie, w sali w ktorej prazona kukurydza wyznacza kierunki bytu, gdzie napoj w plastikowym kubku jest stoperem trwania przedstawienia, stal sie cod, jestem jego wiarygodnym swiadkiem, to stalo sie w pewna niedziela okolo godz czternastej, gdy w jednosci z czerwonym fotelem ktory bez najmniejszego skrepowania przygarnal mnie w swe objecia, rozpoczalem swa przygode z czyms czego tak do konca nie bylem pewny. Widzow na sali nie umialbym policzyc, bo bylby to wstyd dla rezysera. raptem nascie par, osob, czy kilka uciekinierow z uczelni zaocznych, ktorym wyklady obrzydly do granic mozliwosci. i tych kilka nielicznych osob ktorzy swiadomie z pelnym bagazem zaplanowanego czasu, postanowili spelnic swe marzenia. Ja bylem jedna z tych osob. W aksamitym wisniowym fotelu, w najlepszym towarzystwie jakie mozna sobie wyobrazic, postanowilem sprzedac swa dusze Schumacherowi.
stalo sie.
nie wiem ile trwalo to niezwykle zjawisko, ale co ciekawe, bez wzgledu na to kto i po co tam przyszedl, wszyscy po skonczonym spektaklu byli sobie bardziej bliscy niz liscie na wiosennym drzewia. Siedzieli wpatrzeni w napisy leniwie przeszkadzajace czerni ekranu i nikt nie smial wstac ni slowa powiedziec, ni pisnac. A lza ktora splynela po mym policzku, i i dlon mej zony blogo ciepla blogoslawila chwile w ktorej stalem sie uczetnikem tej chwili.
ludzie napiszcie jak dostac starsze wersje upiorka bo w polsce to bieda i nie da sie tego wyporzyczyc... co prawda z neta sciagnelam to i owo... ale nadal nie moge dostac wersji z 1990 i 1989 roku... w emulu tego nie ma.... napiszcie cos na ten temat... a jesli ktos jest tez uczynny to moglby to wyniesc na gluwne forum... zeby sie inni dowiezdieli... moze roxy?
zrozpaczona ale nie u kresu sil... : )
U mnie na seansie ludki tez nie mialy ochoty wychodzic z kina :))) kocham ten film!!!!!
jestina
100% racji bravo z doskonałe uchwycenie klimatu :) i tego na ekaranie i tego w sali kinowej ! faktycznie obejrzałam ten film o ile można go tak nazwać już dwukrotnie i nadal jestem pod wielkim jego wrażeniem .myslę że wielu z nas poprostu nie dojrzało to tego typu sektakli kinowych ale Ci którzy obejrzeli ten film wraz ze mną mają podobne odczucia. uczta dla oczu i ucha tak tylko mozna to skomentować ............
ale do czego napisy... do filmu? czy moze teksty piosenek... musisz to troche bardziej sprecyzowac - jesli chodzi o film to po prostu - upior w operze, napisy pl
O właśnie ja też szukam napisów do filmu upiór w operze. Nie wiecie skąd je mogę ściągnąć??
Własnie tak wyobrazałam sobie wrazenia osób bedących na tym filmie, kiedy po seansie wstałam i ujrzałam tyle ludzkich twarzy, które zapewne przezywały to samo co ja i Pan ;D
pieknie powiedziane. na mnie upior w operze rowniez wywarl niesamowite wrazenie.. uwazam iz jest to jeden z najpiekniejszych filmow jakie widzialam. muzyka mnie do reszty urzekla, a wychodzac z kina marzylam o tym by ponownie do niego wrocic i oddac dusze upiorowi, ktory zachwycil mnie barwa swego glosu. uwazam iz jest to najlepsza ekranizacja upiora. jestem pod wielkim wrazeniem