Szukałam podobnego tematu na forum, ale nie znalazłam.
Szacka sprawdzając numery totolotka, stwierdziła, że data na liście samobójczym córki
Telaka częściowo zgadza się z numerem (który okazał się potem datą śmierci
Sosnowskiego, natomiast córka zabiła się również 17 września tylko 2003 roku). W liście
córki z kolei jak mówiła matka, napisane było "Kocham Was wszystkich, a Ciebie Tato
najbardziej", co więcej parę chwil wcześniej, Telakowa wyjaśnia, że nie ma bladego pojęcia
dlaczego jej córka się zabiła.
Zastanawiam się, czy warto doszukiwać się w tym głębszego znaczenia, czy to przypadek?
A jeśli to Sosnowski był ojcem?"..a ciebie tato najbardziej nie musiało dotyczyć Telaka.
też się nad tym zastanawiałem. O co chodziło z samobójstwem córki Telaka? Czy miało jakiś związek ze sprawą?
W powieści data samobójstwa córki była wyjaśniona poprzez (wspomniany także w filmie) "rezonans dusz". U Bromskiego kwestie metafizyczne niemal całkowicie zbagatelizowano, pojawiają się tylko na początku filmu raczej w ramach ciekawostki niż realnego tropu w śledztwie, u Miłoszewskiego to było ważne i intrygujące, czytelnik zaczynał wierzyć, że zabójstwo naprawdę mogło być efektem terapii. Zdecydowanie bardziej polecam przeczytać świetną książkę, niż oglądać te popłuczyny po niej.