PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683632}
6,4 11 tys. ocen
6,4 10 1 11147
7,0 5 krytyków
Veronica Mars
powrót do forum filmu Veronica Mars

Wczoraj miałam okazję obejrzeć film. Muszę powiedzieć, że świetnie się bawiłam. Szkoda, że serial skończyli po 3 sezonach. Film mi zrobił tylko smaka na więcej. Mam jednak kilka pytań:

1. Co się stało Loganowi a w zasadzie aktorowi? Wygląda strasznie, jakiś taki wychudzony, jakby był chory. Taki był zamysł producentów czy to aktor przeżywa jakiś kryzys? Ze wszystkich postaci, które wróciły wyglądał najgorzej. Wręcz nie mogłam na niego patrzeć. Jak nie on.

2. Od razu się przyznam, że serial oglądałam dawno i czasem na "przewijaku" i niestety kompletnie nie pamiętam tej Carry, którą zabito a z którą Logan był tyle lat w związku. Chodzili razem do szkoły a ja nie wiem kim ona była. Odświeży mi ktoś pamięć? Strasznie mnie to męczy.

3. Koniec 3 sezonu dawał nadzieję, że Weronika i Logan znów się zejdą, a przynajmniej ja tak myślałam. Okazuje się, że przez 9 lat nawet się ze sobą nie kontaktowali. Trochę dziwne, ale ok rozumiem, że w filmie musieli zwiększyć napięcie a nie byłoby go gdyby Logan i Weronika nadal ze sobą byli. Tak jednak analizowałam koniec filmu i odniosłam wrażenie, że Logan zawsze ciągnął Weronikę w dół. Teraz też miała szansę na świetną pracę, wyrwanie się na zawsze z Neptune, związek z porządnym facetem a przez Logana to wszystko straciła. Wiem co teraz myślicie - to przecież Logan - uwierzcie, że ja też go lubię i zawsze mu kibicowałam (nawet wczoraj :)), niemniej jednak gdyby na trzeźwo ocenić konsekwencje tego związku to ona zawsze słabo na nim wychodziła.

ocenił(a) film na 8
Belief

Jestem pół roku po seansie zarówno filmu, jak i serialu, ale częściowo chyba jestem w stanie odpowiedzieć :d

1.Przyznam szczerze, że samą mnie to zastanowiło, więc niejako podbijam pytanie. ;)

2.Carrie Bishop to dziewczyna, która w odcinku bodajże 14 sezonu 1 ujawniła swoją rzekomą ciążę i romans z jednym z nauczycieli Neptune High (na końcu odcinka okazało się, że chodziło o inną dziewczynę, Susan Knight - o ile dobrze pamiętam, ona również pojawiła się w filmie). Grała ją w serialu inna aktorka, konkretniej Leighton Meester.

3.Nawet Keith Mars mówił coś podobnego o tym, że Logan zawsze skłaniał Veronicę ku gorszemu ;) moje osobiste zdanie jest takie, że okej, kochała go zawsze i tak dalej, ale, już pomijając całą sprawę z Pizem: Logan nigdy nie był przygwożdżony do Neptune (chyba, że coś przeoczyłam, a to bardzo możliwe), więc generalnie mogła go stamtąd wyciągnąć i mieć zarówno dobrą robotę gdzie indziej, jak i swojego wymarzonego faceta ;p to nie Logan ciągnął ją w dół, a jej stosunek do niego - takie moje odczucie.

(sorki za chaos w wypowiedzi, wina późnej pory)

kaska1311

Jejku jak fajnie, że ktoś tak szybko odpowiedział :) (tu jest taki mały ruch).

1. Oby ktoś odpowiedział, bo mnie to strasznie męczy.

2. Dzięki za wyjaśnienie. Wrócę do tego odcinka może mi się przypomni. Ja ten serial oglądałam lata temu. Szkoda, że nie puszczają powtórek.

3. Logan chyba nie był przygwożdżony do Neptune (chyba że ja też coś przeoczyłam) :) niemniej jednak zawsze kontakt z nim Weronice źle robił. Wiadomo że on ją do niczego nie zmuszał, ale zawsze w kłopotach przychodził jak zbity pies prosić ją o pomoc. Patrzył tymi swoimi smutnymi oczami mówiącymi "nikogo nie mam, jestem sam na świecie proszę pomóż mi" a ta się na to nabierała. Do tej pory pamiętam jak pod koniec 2 lub 1 sezonu przyszedł do niej pobity i stanął w jej drzwiach taki zbolały. A potem bez skrupułów potrafił ją zdradzić (przepraszam nie byli wtedy razem)...więc potrafił się przespać z jej największym wrogiem zaraz po rozstaniu. Zobacz teraz dostała dobrą i wymarzoną pracę i zamiast zostawić to wszystko i wrócić do NY ona nawet nie odebrała telefonu by się wytłumaczyć. Od razu to przekreśliła bo musiała pomóc Loganowi, z którym kontaktu nie miała od 9 lat! Nie wiem czy to sam Logan czy jej stosunek do niego ją tak pogrążał. Co by nie było wspólny mianownik to "Logan" :)

ocenił(a) film na 8
Belief

3. No i tu wracamy myślami do całego ich lekko patologicznego związku, o którym można by długo i rozwlekle mówić i na pewno każda z nas miałaby w tej rozmowie rację ;)
Jedyne co chciałabym dodać to to, że w zasadzie ta wymarzona praca mogła nie być taka wymarzona, skoro wraz z powrotem do Neptune Weronika od razu z ochotą chwyciła za swoją "detektywistyczną" torbę i nie chciała jej puścić nawet wtedy, gdy wydzwaniał telefon z NY... Poza tym na końcu filmu Weronika zdaje sobie sprawę z tego, że znów utknęła w Neptune, a dla mnie wydaje się dużo szczęśliwsza niż na początku. Czy to kwestia pracy, czy życiowego partnera... to wie chyba tylko główna bohaterka :)

kaska1311

Ona o tej pracy nie mówiła z przekonaniem. To fakt. Jakoś wyśmiewała ją. Chyba masz rację, że będąc znowu detektywem czuła się szczęśliwa. Albo po prostu czuła się szczęśliwa bo odzyskała Logana :D Tylko zobacz jak łatwo zrezygnowała z czegoś na co pracowała 9 lat. Ach ci źli chłopcy :D. Z drugiej strony jeśli Logan wytrzymał z jakąś dziewczyną tyle lat to może się zmienił (choć nie udowodnił tego ponownie rzucając się na ludzi z pięściami :]) Co jak co, ale chciałabym kolejnego filmu albo serial :P.

ocenił(a) film na 8
Belief

hm, może po prostu te 9 lat innej pracy to była odskocznia od wspomnień o Loganie właśnie? ;p
oj tak, kolejny film by się przydał, wiadomo by było, jak to jest z tymi zmianami w charakterach bohaterów ;)

ocenił(a) film na 7
kaska1311

Możemy liczyć tylko na to, że zekranizują tę najnowszą książkę, bo jednak Weronika Mars to nie to samo na papierze, co na ekranie :(

ocenił(a) film na 6
Belief

Jason Dohring podnosi ciężary i na codzień jest baaardzo umięśniony. SPOILER Z racji tego, że grał żołnierza, nie mógł wyglądać jak Pan Pudzianowski, w związku z tym (nie pamiętam teraz dokładnie) czy Rob Thomas, czy on sam zdecydował schudnąć do filmu dokładnie 10 kg - dlatego wygląda tak szczupło. Mam nadzieję, że pomogłam:) i może przy Kristen Bell wygląda źle, bo ona gdy nagrywali ten film była akurat 2 miesiące po porodzie:)

DorociaD

Dzięki za odpowiedź :). Tylko że mi nie chodzi o jego sylwetkę czy kontrast przy Bell (nawet tego nie zauważyłam), ale o jego twarz. Był strasznie wychudzony. Te zapadnięte policzki strasznie wyglądały. Dlatego pomyślałam o chorobie, ale skoro twierdzisz, że to efekt zamierzony... Szkoda bo popsuli mi trochę Logana.