PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200473
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

Jakoś dziwnie mi się to oglądało. Gorące uczucia po których za chwilę wiatr nawet nie ma popiołów do rozwiania. Precyzyjna narracja, rodem z instrukcji obsługi. I trzy kobiety, które mimo różnic właściwe są takie same. Może nie warto szukać w życiu uczuć, skoro wszystko okazuje się złudą a my sami nie potrafimy powiedzieć czego chcemy? Czyż nie lepsza byłaby buddyjska obojętność i branie rzeczy takimi jakie są w swojej istocie, niż szukanie w innych ludziach naszego odbicia?

ocenił(a) film na 7
DeVroo

Trzeba zauważyć, że ludzie pozornie różniący się od siebie tak naprawdę są tacy sami. Wszyscy dążymy do jednego - do spełnienia w miłości. Chociaż nawet nie wiem jak byś się starał i tak nadal będziesz poszukiwać tego co Ci potrzebne.

Ale czy to właśnie nie jest piękne w życiu, że ciągle szukamy, błądzimy? Czy życie miałoby sens gdybyś wiedział co tak naprawdę chcesz? A nawet gdybyś wiedział to czy to byłoby ekscytujące i ciekawe?

ocenił(a) film na 6
shambles_

No, jakoś właśnie takie błądzenie i obijanie się o ściany w ciemnościach wcale mnie nie pociąga. Rzecz jasna, to tylko mój mały partykularny punkt widzenia. Choć im dłużej o tym myślę, tym bardziej mam wrażenie, że Woody A. też już ma dość tej gonitwy i zaczyna demaskować pustkę tych "poszukiwań" i "spełnienia" o których piszesz.

ocenił(a) film na 5
DeVroo

Jakoś tak po oglądnięciu tego filmu nijak mi się zrobiło, taki jakiś gniot, nie wzbudził we mnie jakichś skrajnych uczuć poza niesmakiem za swoją pretensjonalność spowodowaną tanią wakacyjną z drugiej strony autodestrucyjną miłością. Co prawda Barca bardzo piękna, gra aktorów też niezła, ale fabuła żal...... możecie ze mną się nie zgadzać ale takie jest moje zdanie

użytkownik usunięty
mateusz87_1987_fw

Nie zgadzam się z Tobą. ;)