PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200473
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

...film dostaję ode mnie 9/10 plus dodaje do ulubionych. Jedno oczko w dół produkcja zaliczyła u mnie za zakończenie... dla mnie takie szybkie, gwałtowne wręcz. Już tłumaczę dlaczego film otrzymał ode mnie tak wysoką notę. Proste. Za przedstawienie artystów, że tak powiem, pełną gębą. Woody Allen wykonał naprawdę znakomitą robotę. : ) : )

ocenił(a) film na 6
gramer_filmweb

też tak uważam, że Allen chyba dość obiektywnie i bez owijania w bawełnę przedstawił życie artysty - lekko szurniętego kobieciarza (w wersji kobiecej - lubiącej towarzystwo mężczyzn), kochającego życie i nie bojącego się wykorzystywać go w pełni, wyrażającego swój aktualny stan ducha w sztuce.

P.S. godna uwagi jest scena "wyrwania laski na artystę" - gdy w restauracji Juan Antonio podchodzi do stolika Vicky i Cristiny i dość niekonwencjonalnie podrywa obie kobiety. W realu dość ciężko byłoby to chyba powtórzyć hehe;)

ocenił(a) film na 8
MrBtR

w życiu też mogłoby się udać, juan antonio jest czarujący, a przede wszystkim - szczery, mówi prawdę. ukłony w stronę woody`ego allen`a. jest jak wino, im starszy, tym lepszy