PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200470
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

jakie przyszło mi oglądać. Wg mnie to nie jest tylko komedia(?) o ile w ogóle nią jest, ale pewnego rodzaju smutna opowiastka o życiu.

ocenił(a) film na 9
TheTusiax

To prawda, film nie kończy się szczęśliwie, szczególnie gdy pomyślę o Vicky i jej nudnym mężu, to ogarnia mnie współczucie..

ocenił(a) film na 6
perfectcrime

A ja mówiąc, że jest to smutny film, miałam na myśli głównie Christinę, która po wielu różnych ekscesach wcale nie odnalazła szczęścia i sprawiała wrażenie osoby żałującej pewnych swoich poczynań. I tak jakby nie rysowały się przed nią nowe perspektywy, a życie wcale nie miało iść do przodu.

ocenił(a) film na 7
TheTusiax

Heh, to całkiem zabawne, bo ja pomyślałem o Antonio i jego nieszczęsnej drugiej połówce, o fakcie, że fabuła sugeruje, że tam zostaje na dłużej i będzie jedynie uwodził kolejne kobiety by czerpać inspirację do swoich dzieł. Trochę jak narkotyk, a narkotyki pod koniec nigdy nie są wesołe.

ocenił(a) film na 6
monhamen

jednym słowem każdy w filmie ma zryty rondel... łącznie z Marią bo jest szurnięta a nawet i Judy, która tkwi od lat w nieszczęśliwym związku - jednym słowem dramat - obyczajowo - komediowy

ocenił(a) film na 8
perfectcrime

Dokładnie, Vicky ma moim zdaniem najgorzej.