PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200477
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

Jak to u Allena, nic nie jest czarno-białe. Pokazuje nam różne rodzaje miłości i różne zachowania ludzi. Co jesteśmy w stanie zaakceptować, a co nie? Czy lepiej wyjść za mąż z rozsądku czy oddać się pasji i miłości bez zobowiązań, ale za to całym sercem? No i w końcu - kto potrafi zrozumieć motywy kobiet?! ;) Fajny film. Polecam :)

uszatek_1

Ładnie napisane :) Allen potrafi świetnie pokazywać uczucia. Wg mnie nie ma w tym sobie równych. Być może czasem zbyt dosłownie nakreśla charaktery, ale jednak oddaje istotę, a to jest najważniejsze. Vicky...to luźny, sympatyczny film...

uszatek_1

Hehe myślę, że nikt ich nie zrozumie - "chciałaby, ale się boi" - to postawa głównej bohaterki :) Tak czy inaczej film zasługuje na uwagę, bo wg mnie to jeden z lepszych filmów tego reżysera.

ocenił(a) film na 10
uszatek_1

Kobiety są zbyt skomplikowane :) A w tym filmie to już szczególnie. Żadna nie umiała stwierdzić, co jej jest potrzebne do szczęścia i walczyć o to. Allen jak zwykle bezbłędny. 10/10.

ocenił(a) film na 10
uszatek_1

Chyba bardziej poszukiwanie własnego "Ja" niż ukazanie miłości we wszystkich jej barwach. :)