PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200473
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

POLECAM

ocenił(a) film na 9

Co tu dużo pisać, świetna, troszke frywolna opowieść o zróżnicowanych charakterach. Odrobinę zawiedziona końcówką filmu jestem, ale taki ironiczny charakter, nadał mu znany z tego reżyser.... Woody Allen. Ogólnie film waro obejrzeć, polecam gorąco:)

m_ziolkowska

mnie także trochę końcówka zawiodła, czegoś mi zabrakło hmm może jakiejś puenty ? mimo tego, iż nie jestem fanką filmów Allena to ten mi się podobał.

m_ziolkowska

Mi też się podobało, ten film miał klimat. Głównie dzięki Barcelonie i postaciach.
Fajny był motyw przemiany jaka zaszła w bohaterkach pod wpływem zmiany klimatu.

I mi narrator nie przeszkadzał. Wręcz przeciwnie - nadawał filmowi takiej jakby bajkowości.

ocenił(a) film na 7
Zdenio

Sam film był wg mnie średni... Jednak końcówka zrobiła na mnie pozytywne wrażenie gdyż jedna z dziewczyn na początku niby wiedziała czego chce, a druga czego nie chce.. W trakcie filmu jednak Barcelona weryfikuje ich poglądy... I tak realizuje się puenta filmu, że prawdziwa miłość romantyczna jest kompletna w momencie gdy jest niespełniona i ta dziewczyna zawsze będzie żałowała i cierpiała, zaś druga dziewczyna będzie szukała czegoś co nie istnieje... Ogólnie średnio film mi się podobał... Przede wszystkim zdjęcia i muzyka były rewelacyjne :)

Pozdrawiam