PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200470
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

Obejrzałam ten film dopiero teraz. Nie przepadam za Woody'm, ale pomyślałam, że skoro wszyscy są tacy zachwyceni, to może faktycznie coś w nim jest.. Niby jest. Przede wszystkim gra aktorska zakręconej trójki: Penelope Cruz [mistrzostwo! Ameryki nie odkryłam..], Scarlett Johansson i Javier'a Bardem. Film nawet wciągający, niemniej jednak, fabuła jakoś do mnie nie przemawia.. Przez cały seans czekałam, aż okaże się, że może to wszystko było ukartowaną manipulacją, że toxyczny związek Maria Eleny i Juan'a Antonio, to jak Bonnie i Clyde, którzy działają razem i wciągają w swoje intrygi kolejne kobiety.. Czekałam do samego końca, żeby przekonać się, co za tym wszystkim stało i jak to się wyjaśni.. I nic.
To po prostu jakaś kolejna, osobliwa wariacja na temat, szeroko pojętej, 'miłości', czyli kolejna chora wizja tego reżysera... Nie wspominając już o strasznie irytującej kreacji, stworzonej przez Rebeccę Hall, która cały film próbowała odegrać swoją rolę, ale jakoś nie bardzo chyba miała pomysł i niestety przypominała raczej gwiazdkę telenoweli, bez cienia emocji na twarzy.. Konkludując, film przereklamowany i nie wnoszący za wiele do żadnej sfery życia..