PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200473
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

Film ten ujął mnie całkowicie. Jest niebanalny, intrygujący. Tematyka ciekawa, wcześniej nie widziałam filmu o podobnej fabule. Świetna kreacja aktorska Penelope Cruz, chociaż Scarlett również nieźle wywiązała się ze swojej roli.
Serdecznie polecam.

nathalie_rosalie

no wiesz, jak nie widziałas, wystarczy wejsc na jakis portal erotyczny, tam mają duzo filmow z trojkątami. film propaguje niezdrowe relacje, które mi sie kompletnie nie podobają, dlatego nie polecam. jedyne co broni, to swiertna gra aktorska cruz i tyle. a johansson grała srednio.

Eryniae

istnieje pewna różnica pomiędzy tematyką erotyczną, a fabułą, gdyż nathalie_rosalie zapewne miała na celu skomplikowane relacje pomiędzy bohaterami, które, swoją drogą, zostały przedstawione w interesujący sposób. Oceniam ten film jako bardzo dobry, gdyż podobało mi się wiele rzeczy - zarówno zdjęcia i muzyka, jak i scenariusz oraz gra aktorska. Jest niebanalny, jak na Allena przystało.

nathalie_rosalie

staram się zrozumieć i nic.... Ten film, jeśli już, to zapewne podoba się kobietom (i to nie wszystkim). Niczym mnie nie ujął, trochę mnie poirytował!!!

ocenił(a) film na 7
harnas_007

Bo to nie jest film do "rozumienia" - to się raczej powinno odbierać intuicyjnie. Muzyka ujmująca, krajobrazy piękne, ale film mnie nie powalił na kolana. Chociaż nie jest o niczym, tak jak niektórzy sugerują (tzn. moim zdaniem rzecz jasna). Mówi o tym, że pełne szczęście przytrafia się nieczęsto, a co gorsza trudno jest zdefiniować o co w ogóle nam chodzi w życiu - bo funkcjonujemy wedle reguły: dobrze tam gdzie nas nie ma.

No i jest to też film z serii "a potem nie stało się nic". Tzn. po prostu wyjechli z Barcelony, nie było kontunuacji romansu, wielkiej zmiany życiowej, ani nic w tym stylu. Więc niby tak jakby nic sie nie wydarzyło, a zmieniło się jednak wszystko. Nie macie czasami takiego uczucia? Bo moim zdaniem to jest życiowe.

catola

Tak, muzyka i plenery ok. Ale ten film chyba pokazuje, że można żyć w zdrowej relacji z byłymi partnerami.

ocenił(a) film na 7
Pink_Phink

Jak dla mnie to ta relacja nie była do końca zdrowa ;).

ocenił(a) film na 9
nathalie_rosalie

zgadzam sie rewelacyjny!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem