PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200473
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

Kolejny już film genialnego Woody'ego. Nie trzeba być krytykiem filmowym, aby wiedzieć, że to jest film, który każdy szanujący się kinoman powinien zobaczyć.

ocenił(a) film na 10
red_alert876

Otóż to :) Jako wielki fan Allena oraz pięknych kobiet zamierzam obejrzeć ten film i to w kinie, a nie na kompie. W końcu panie te najlepiej wyglądają w jak największym rozmiarze :D

ocenił(a) film na 8
kamicms

byłem, zobaczyłem i... sie nie zachwycilem. owszem wszystko bardzo solidne, ladne i wysmakowane. ale jako calosc nie zachwyca. za to pojedyncze elementy jak najbardziej. mam na mysli boska Penelope Cruz. hiszpanski temperament dodatkowo akcentowany przez sklonosci maniakalno-depresyjne jej postaci. dla tej roli koniecznie ten film trzeba zobaczyc. a jest jeszcze przeciez bardzo dobra Scarlett Johannson w roli naiwnej amerykanki poszukujacej pomyslu na zycie, Rebecca Hall jako jej przeciwienstwo i Javier Bardem. pare świetnych scen. szkoda tylko, ze dialogi juz nie tak dobre jak kiedys u Allena, a samej Barcelony jest tyle co w przewodniku turystycznym. chociaz trudno od niego wymagac, zeby krecac film w Barcelonie oddal jej klimat rownie wiernie jak klimat NY.

ocenił(a) film na 5
red_alert876

Szanujący się kinoman powinien zobaczyć i co dalej ? Bo film w przeciwieństwie do innych bardziej udanych filmów Woody'ego ten nie zachwyca nie zniewala nie łapie za serce nie opanowuje umysłu nie wzbudza żadnych emocji !!!! MADA FAKA