Kolejny już film genialnego Woody'ego. Nie trzeba być krytykiem filmowym, aby wiedzieć, że to jest film, który każdy szanujący się kinoman powinien zobaczyć.
Otóż to :) Jako wielki fan Allena oraz pięknych kobiet zamierzam obejrzeć ten film i to w kinie, a nie na kompie. W końcu panie te najlepiej wyglądają w jak największym rozmiarze :D
byłem, zobaczyłem i... sie nie zachwycilem. owszem wszystko bardzo solidne, ladne i wysmakowane. ale jako calosc nie zachwyca. za to pojedyncze elementy jak najbardziej. mam na mysli boska Penelope Cruz. hiszpanski temperament dodatkowo akcentowany przez sklonosci maniakalno-depresyjne jej postaci. dla tej roli koniecznie ten film trzeba zobaczyc. a jest jeszcze przeciez bardzo dobra Scarlett Johannson w roli naiwnej amerykanki poszukujacej pomyslu na zycie, Rebecca Hall jako jej przeciwienstwo i Javier Bardem. pare świetnych scen. szkoda tylko, ze dialogi juz nie tak dobre jak kiedys u Allena, a samej Barcelony jest tyle co w przewodniku turystycznym. chociaz trudno od niego wymagac, zeby krecac film w Barcelonie oddal jej klimat rownie wiernie jak klimat NY.