PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200473
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

wszyscy zachwycają się penelopą a dla mnie prawdziwą ozdobą jest Rebecca Hall ;-)

ana_lucia_cortez

i tu się z Tobą zgadzam w 100 % :)

ocenił(a) film na 8
ana_lucia_cortez

i ja ;)))) ona sama jako aktorka, i w ogóle postać grana przez nią- świetne!!

ocenił(a) film na 8
tiramisuu

Oki, a do tego Javier. Facet ma to "coś"... Ja bym się skusiła.

amanda_9

racja ;-)

ana_lucia_cortez

Świetne role kobiece, gorsze męskie. Scarlett Johanson i Penelope Cruz grają genialnie, Rebeca Hall i Patricii Clarkson przynajmniej bardzo dobrze. Nawet ciekawa historia ale jak zwykle u Allena przegadana. Dobrze że narrator nadaje filmowi dynamizmu.

ocenił(a) film na 4
zlotylesk

zachowanie vicky karygodne .. pani puszczalska

ocenił(a) film na 7
tomi1988

Pani puszczalska? Niezwykle powierzchowna ocena... pan moralizator.

Voytash89

Ja również bym tego puszczalstwem nie nazwała... niezwykle proste postrzeganie intymności.

ocenił(a) film na 7
Kaaarolina

Przyznam, że z początku mnie to nawet irytowało, ale prawda jest taka (jeżeli już jakaś jedyna "prawda" istnieje, bo nie jestem zwolennikiem tego typu myślenia), że oceniamy to wszystko przez pryzmat naszych doświadczeń i naszej kultury. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że tym większa krytyka Vicky z naszej strony im większe nasze ograniczenia - brak otwartego umysłu i zrozumienia, że to co u nas jest "fee" gdzieś indziej wcale nie musi być takim postrzegane i nie ma w tym absolutnie nic złego. ;)

Voytash89

No np. pedofilia, czy nekrofilia to pewnie dla rewolucjonistów jest dopiero cool.

ocenił(a) film na 7
PIOTREK_31

Musisz przyznać, że stawianie jej "puszczalstwa" z pedofilią czy nekrofilią pozwala wyciągnąć dość ciekawe wnioski na temat twojej osoby. Daruję sobie dogłębniejszą analizę, trolla karmić też nie zamierzam, ale tak szczerze to radziłbym po prostu nabrać trochę dystansu i na dobry początek zastanowić się nad jednym: "Czy nie rozpędziłem się, aby nieco z moją odpowiedzią?" - ja rozumiem, że chęć żywiołowej dyskusji i wyciągnięcia jakichś wniosków (najlepiej przez drugą stronę; lub wprost mówiąc: pouczenia jej) bierze górę nad racjonalnym myśleniem, ale może warto zachować umiar, bo każdy pojedynczy post może być przyczyną ośmieszenia (i pozwolę sobie wyjątkowo nie wydać opinii jak było w tym przypadku).

Voytash89

Ależ to właśnie ja zachowuję umiar. Rewolucjoniści posuwają się jak daleko tylko mogą, czego szaleństwo, upadek cywilizacji i bezsens próbuję pokazać swoimi postami.

ocenił(a) film na 7
PIOTREK_31

Niemniej jednak porównywanie, że tak to ładnie ujmę, "rozkoszy cielesnych" (rodzaju, który dane nam było w "Vicky Cristina Barcelona" obejrzeć) do pedofilii czy nekrofilii było ogromnym nadużyciem - mogę tylko zgadywać, że o zachowania deklarowanego umiaru chwilowo zapomniałeś.

Voytash89

I tu też się zgadzam, kwestia osobistych poglądów! I nie wiem czy to już rewolucjonizm... Nie godzę się na pedofilię i nekrofilię tylko na to, że ludzie nie są sobie wierni za obopólną zgodą ich wszystkich. Są normy, których należy bezapelacyjnie przestrzegać, ale nie róbmy z siebie szarej masy bez własnego zdania.

tomi1988

no sorry, ale jak Vicky jest puszczalska to co można powiedzieć w tym kontekście o Cristinie

ocenił(a) film na 4
ana_lucia_cortez

..niektórzy ludzie próbują robić ze związków coś niesamowice skomplikowanego. a chyba nie rozumieją że to wszystko jest dużo prostrze- wystarczy szczerość. Allen drwi w tym filmie z tych trzech kobiet, zwłaszcza z Vicky która nie dość że łatwa, to jeszcze jak chorągiewka na wietrze.

ocenił(a) film na 4
tomi1988

..ten to jest frajer bo puka zajęte babki...