PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200470
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

Film warty poświęcenia 90 minut głównie ze względu na wspaniałą grę aktorską Penelopy Cruz, Scarlett
Johansson i Javiera Bardema:-) Oraz wspaniały kunszt Woodyego Allena:-)

peterka1988

Powiedziałbym o aktorach typu Gosztyła, że mogliby czytać i książkę telefoniczną zasługując na największe laury za głos, interpretację. Dlaczego ja muszę w tym filmie "czytać książkę telefoniczną" by zobaczyć przez chwilę jedyną rzecz godną tu uwagi, czyli charakter typowy dla południowych kobiet ukazany w ekspresji Penelope Cruz, coś, co w sporej ilości przewijało się u np.Felliniego i z większym sensem, wśród rozmaitych innych wartości artystycznych? Wytrzebienie ludzi z sumienia, dojrzałości (nie tej płciowej) i bawienie się nimi jak lalkami nie jest śmieszne w Europie z zanikającą moralnością.

użytkownik usunięty
peterka1988

No mnie tez się bardzo podobał. Poza tym miły i przyjemny klimat oraz świetny humor

ocenił(a) film na 3
peterka1988

Na czym polega kunszt Allena? Nie pytam ze złośliwości tylko z czystej ciekawości. Tyle się o nim słyszy, zdobywa tyle nagród, podobno jest geniuszem, a ja obejrzałam już jego któryś film(inne co prawda dawno) i jakoś nie wyróżniają się dla mnie niczym od innych produkcji. Może po prostu to nie mój gust. A co masz na myśli mówiąc "wspaniały kunszt"? :)