To flm dla ludzi którzy czują te emocje, wrażliwość, nastrój od razu - nie przez oglądanie ale przez swoje wnętrze. Film zagrał na nutach, które w całości odbiły się echem u mnie. Nie musiałem rozumieć tego filmu ani zastanawiać się nad scenariuszem czy reżyserką. Ja go czułem w stu procentach i jestem szczęśliwy że mogłem go obejrzeć.
Nie wszystkim będzie się podobał, co widać zresztą po skrajnych komentarzach. Ale to właśnie świadczy o jego wartości. Dla jednych będzie niesamowitym, poruszającym przeżyciem, dla innych po prostu filmem - nie wszyscy mamy tą samą wrażliwość i mentalność.
Polecam obejrzeć bez uprzedzeń i ocenić - u mnie już w połowie filmu trafił do ulubionych...
Zgadzam się z wypowiedzią w 100%. Można dodać tylko tyle że każdy ma inny gust dlatego nie wszystkim się musi podobać.
Też tak sądze..
Zresztą to już jest charakterystyczny styl Woody Allena, miałam tą przyjemność oglądać Wszystko gra, również jego reżyserii i grał na bardzo podobnych nutach.Jego po prostu trzeba polubić. Może nie jestem jego typową fanką i nie szaleje jak co nie którzy (Oczywiście z całym szacunkiem dla nich:D) ale film jest bardzo dobry i można rzec inny od wszystkich:P
O, właśnie, bardzo ładnie powiedziane :) I chyba w dużej mierze o to się ta skrajność w ocenach rozbija - nie tyle o gusta (choć w pewnym stopniu na pewno), co o wrażliwość i mentalność.
taa, ma to coś. a tym czymś jest to, że powstało już z pół miliona takich filmów. ciekawa historia, bardzo prosto przedstawiona. w stylu W. Allena. ale miło było zobaczyć P. Cruz w formie. naprawde nie ma się czym tak podniecać.
Mi również bardzo przypadł do gustu! Świetne kino - urzekł mnie rewelacyjny klimat, genialne aktorstwo, zdjęcia, muzyka. Naprawdę warto obejrzeć, szkoda tylko, że nie wszyscy rozumieją ten film. Dla mnie 9/10 i do ulubionych. :)
btw. Nie tyle, co Cruz genialna, bo Scarlett Johansson wypadła wyśmienicie!
Jest niedziela, 30 stopni za oknem.
Około godzinę temu zakończyłem seans.
Tak jakoś fajnie się poczułem :)
Byłem kiedyś w Hiszpanii w Barcelonie również ... dlatego też nietrudno było mi wczuć się w te klimaty.
Film trafił do mnie również jezeli chodzi o wątki miłosne ... raczej każdy chciałby się zapomnieć i przeżyć taką romantyczną letnią przygodę.
Reżyseria i główni aktorzy na bardzo dobrym poziomie, do tego muzyka, wino i po prostu Hiszpania :)
8/10 polecam
Nivelis, czyli film dla ludzi którzy są w związku z rozsądku/przyzwyczajenia i tęsknią za TYM mężczyzną (z przeszłości) :>
Jeśli się mylę to sprostuj ;)
Dziękuję za ten komentarz "Wspaniałe dzieło ale nie dla wszystkich". To właśnie chciałam powiedzieć wszystkim, którzy jadą po tym filmie tylko brakowało mi słów. Trzeba ten film poczuć i trzeba trochę otwartości umysłu i pewnej dojrzałości by mógł się spodobać.
Jak dla mnie - świetne kino. Uwielbiam filmy w takim klimacie :)
Genialna ścieżka dźwiękowa - mnie gitara hiszpańska urzekła tak, jak Vicky :)
Zgadzam się w zupełności , jeszcze nigdy nie byłem tak zadowolony podczas oglądania mmm naprawdę niesamowite odczucie :) a w skrócie po obejrzeniu miałem i mam większą chęć do życia , film uświadamia jakie sa w życiu najważniejsze wartości przynajmniej dla mnie :)
Zgadzam się w zupełności :)Wyjątkowy, oparty na niuansach, bardzo allenowski z nutką dekadencji. Film reklamuje się jako taki "almodovarowski", co właściwie jest nieprawdą.Ja bardziej czuję tu Truffauta, ale przede wszystkim to film Allena - jeden z najlepszych w jego tworczości.