PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200470
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

Co sądzicie o kobietach tego temperamentnego artysty? Miał niecodzienne podejście do kobiet, to prawda, był wszystkim tym, co każdy facet chce sobą uosabiać - spełnienie, pewność, radość życia, czerpanie z niego pełnymi garściami. A co z jego kobietami? Zdecydowanie w tej rozgrywce wygrywa Maria Elena - temperamentna, hiszpańska krew. W porównaniu z nią, Cristina wypada nieco bladziutko, jednak gdy funkcjonuje sama, jest bardzo interesująca. Irytowała mnie w każdej minucie zdecydowanie Vicky... Niezdecydowana, czepliwa, zrzędliwa, nieumiejąca korzystać z życia. Co myślicie?

ocenił(a) film na 8
blue_essa

jak dla mnie, to Maria Elena jest zaprzeczeniem kobiecości w tym filmie. Owszem, obsadzana zazwyczaj w rolach seksownych lasek Cruz gra świetnie, ale wcale nie jest sexy. Wygląda jak roztrzepana, spocona czarownica, z obłędem w oczach, z tym papierosem,poblazowana jakaś taka.. a film świetny, w stylu "Annie Hall",nie jest to środowisko nowojorskie, ale przekaz i poczucie humoru identyczne.

paulapaulapaula

Cruz zagrała bardzo dobrze,chociaż za nią nie przepadam.Jak dla mnie w filmie jest sexy,ale w troche inny sposób-jest artystka,Johansson-czegoś mi zabrakło w jej roli.Film oceniłam na 6.Postać Juana bardzo irytujaca,bo nie może się zdecydować na konkretna babe.

blue_essa

Najfajniejszą kobietą Juana Antonia była Grażynka Lubicz