PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200473
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

Po tę pozycję sięgnęłam tylko ze względu na fakt, iż akcja rozgrywa się w Barcelonie.
Wszyscy wiemy, że ta cecha miała być jedną z głównych atrakcji tego filmu. Niestety muszę
przyznać, że się rozczarowałam. Większość osób, które choć raz były w stolicy Katalonii
zgodzi się ze stwierdzeniem, że twórcy tej produkcji musieli dołożyć wszelkich starań, by w
ogóle nie oddać uroku tego miasta. Czuję niedosyt, bo poza Wzgórzem Montjuic i kilkoma
uliczkami nie zobaczyłam nic ciekawego.
Poza tym według mnie historia przedstawiona na ekranie jest mdła i dość nudna.
Natomiast idealna na jesienne wieczory. Wtedy można zasiąść w fotelu przed telewizorem i
pozwolić, by "Vicky Cristina Barcelona" nas uśpiły.

Najchętniej postawiłabym tej produkcji 5,5, ale niestety nie ma tutaj połówek więc
zaokrąglam w górę, na korzyść filmu - dostaje 6/10 (ze względu na nieliczne, ale
pojawiające się ujęcia Barcelony).

użytkownik usunięty
anita368

Nie wiem jak jest w Barceolonie ale 3 babeczki na jednego gościa to za dużo ;)

ocenił(a) film na 5
anita368

film mial takie dziwne zakonczenie...myslicie, ze przyjaciolki byly w koncu szczesliwe zyjac w ten sposob? Wlasciwie nic nie zostalo wyjasnione...

użytkownik usunięty
MeMarie

bo takie jest życie

ocenił(a) film na 6
MeMarie

Christina na pewno była szczęśliwa, bo w końcu "wiedziała, czego nie chce", a Vicky pewnie wciąż rozmyślała o tym, "co by było, gdyby...".
Oczywiście tutaj interpretacja może być dowolna - moja jest właśnie taka.

użytkownik usunięty
anita368

Interpretacji może być wiele ale wniosek tylko jeden. Mianowicie kobiety są nieźle zakręconymi stworzonkami :) . Amen