PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200477
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

nie sadzicie ze porownojac polski plakat do pozostalych prezentowanych
na filmweb, nasz wypada blado? Na naszym jakies takie 'francuskie'
kolory, epatowanie twarzami, nazwiskami, sloganami. A pozostale jakies
takie bardziej zmyslowe, z wyrazem, az czuc w nich emocje. Filmu jeszcze
nie widzialem, ale mam duze oczekiwania.

ocenił(a) film na 8
KuFeL78

Zgadzam się z Tobą. Polski plakat jest beznadziejny w porównaniu do oryginalnego. Gdy tylko taki wywieszony zobaczyłam w kinie, to sobie pomyślałam: "Co to za szkaradztwo?" Ja rozumiem, że Oscary i Złote Globy są ważne, ale nie muszą zajmować aż 1/3 miejsca. Penelope ogromna, a Rebecci Hall nawet nie wymienili wśród obsady (mimo, że zagrała bardzo dobrze, to niestety nie jest zbyt znana polskim widzom, a szkoda). W tym wypadku jak zwykle najważniejsza jest reklama i robienie z widza głupka, bo jakby napis na plakacie był mniejszy to niektórzy pewnie nie mogliby go zauważyć :|

Agentka_Gosienka

Ohydny ten plakat... Co za idiota go robił? Tak trudno było wymazać angielskie napisy z plakatu oficjalnego i zmienić na polskie?? Nie pojmuję jak można zrobić takie paskudztwo. Tak jak wyżej - brak nazwiska Rebecci Hall, która jakby nie było zagrała jedną z głównych ról, bijące w oczy, ordynarne kolory, wielki jak krowa tytuł... Masakra. Żadnej tajemniczości, emocji, sprzedaży jakiegokolwiek zaciekawienia. Nic. Na film z takim plakatem w życiu bym nie poszła... Plakat odgrywa sporą rolę w promocji filmu, jeśli nie największą...

ocenił(a) film na 8
Finding_Neverland

Mi się podoba Penelope na plakacie, ale rzeczywiście wszystko takie zbyt kolorowe.
Najlepszy jest japoński plakat :)

ocenił(a) film na 8
Panter88

TANDETA
polska tandeta

Żenujący, tandetny składak niepasujących do siebie zdjęć.

Niewidoczne wyróżnienie w postaci OSCARA dla CRUZ

przy tym POLACY popełnili ten sam błąd, co reszta świata

NIE UMIEŚCILI NA PLAKACIE REBECCI HALL czyli tytułowej Vicky

i smutno...