PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405077}
7,0 200 tys. ocen
7,0 10 1 200470
6,5 69 krytyków
Vicky Cristina Barcelona
powrót do forum filmu Vicky Cristina Barcelona

Większego g(u)wna w życiu nie widziałem, i piszę to jako fan starych filmów Allena.
Dziadek kręci teraz film co rok i widocznie chodzi mu tylko o trzepanie kasy.

ocenił(a) film na 7
soin71

A może po prostu nie umiesz docenić tego że Allen idzie w trochę innym kierunku niż kiedyś? nie wszystkie jego ostatnie filmy zachwycają, ale przecież nie można robić całe życie tego samego. 'Vicky Cristina Barcelona' wyróżnia się po prostu bajecznym klimatem, to sztuka oddać charakter jakiegoś miejsca w taki sposób. Do tego może nie dochodzi jakaś wartka akcja, ale nie o to w tym filmie chodzi. Liczą się inteligentne dialogi, gra aktorska (niesamowita Penelope!) i świetnie dobrany soundtrack. Oczywiście film nie dla każdego.

ocenił(a) film na 4
soin71

Alen powinien już dać se na luz z robieniem filmów, niech se pogrywa na trąbce.

użytkownik usunięty
Goldstein

bycie DURNIEM nie jest zabronione, ale czy koniecznie trzeba sie tym chwalić?

ocenił(a) film na 9
soin71

Każdy ma swoje zdanie, ale akurat z tobą się nie zgodzę. Myslę, że w każdym z filmów Allena jest jakieś ukryte przesłanie, które każdy z nas powinien sam odkryć. Są to filmy specyficzne i może i nie pasują każdemu, a niektórych wręcz nudzą, ale zazwyczaj oznacza to, że nie umieją w takich filmach dostrzec ich niezwykłości i indywidualizmu, Woody'ego.

ocenił(a) film na 3
Kitty_fw

chyba jestem mało inteligentna go nie dostrzegłam przesłania, znalazłam je w O PÓŁNOCY W PARYŻU chociaż też jest dość słaby, ale tu nic nie rozumiem

monika199406

To dlatego, że ten "film" nie ma przesłania.

ocenił(a) film na 3
użytkownik usunięty
monika199406

wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.. . ps. zupa ci sie przypala.

ocenił(a) film na 7
soin71

A kiedy nie kręcił co rok?

soin71

Dla mnie również film jest daremny i nie ma przesłania. Może dlatego, że żaden z aktorów mnie nie przekonał, mimo, że uwielbiam Scarlett. Może dlatego, że nie potrafię znieść Penelope, za co wiele razy zostałam skrytykowana, ale po prostu nienawidzę tej kobiety. Początkowo próbowałam wczuć się w klimat ale nijak nie kupuję tego filmu. Oglądałam go w pracy(która jak najbardziej pozwala mi na to, niejeden oglądając tutaj pokochałam) i gdyby nie klienci, którzy wpadali co jakiś czas, zdecydowanie bym zasnęła.
Może jestem zbyt płytka, niedorozwinięta emocjonalnie bądź zwyczajnie głupia ale nie dostrzegłam inteligentnych dialogów, czy niezwykłości.

użytkownik usunięty
mammoth03

wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.. . ps. zupa ci sie przypala.

soin71

jestem w 40 minucie oglądania i jak dla mnie to "pamiętniki z wakacji" dla mniej ubogich intelektualnie ;)

MateuszAdrianLudwik

a christina pstryka tym analogiem tyle zdjęć, co japońscy turyści cyfrowymi kompaktami :P

ocenił(a) film na 3
MateuszAdrianLudwik

dokładnie, każde zdarzenie jest opisane przez narratora, żenada

użytkownik usunięty
monika199406

ocenił(a) film na 2
MateuszAdrianLudwik

Zgadzam sie.

ocenił(a) film na 1
soin71

Dawno nie oglądałam tak beznadziejnego filmu.
Niektóre dialogi tak bzdurne, że aż śmieszne.
Nawet muzyka była drażniąca.
Na temat fabuły szkoda się nawet rozpisywać. Miałam wrażenie, jakby scenariusz napisał człowiek mocno rozchwiany emocjonalnie, albo niepoczytalny .4-letnie dzieci potrafią opowiadać ciekawsze historie :)

ocenił(a) film na 7
vectra_gts

"Życie jest to opo­wieść idioty, pełna wrzas­ku i wściekłości, nic nie znacząca." W. Shakespeare

użytkownik usunięty
vectra_gts

ocenił(a) film na 1
soin71

Popieram - film wyciągnięty z d..y.

użytkownik usunięty
bezkompromisowy

wypracowanie gimbusa pt. 'ten film jest be', czyli pierdoły spod stodoły.

użytkownik usunięty
soin71

wypracowanie gimbusa pt. 'ten film jest be', czyli pierdoły spod stodoły.