Vini Jr.

Baila, Vini
2025
3,4 663  oceny
3,4 10 1 663
3,5 2   krytyków
Vini Jr.
powrót do forum filmu Vini Jr.

ocenił(a) film na 4

Nie jest to dramatycznie źle zrobiony dokument, ale uważam że brak chronologii, przeciąganie niezbyt istotnych scen, a pomijanie ważnych wątków historii Viniciusa - to są spore wady tego dokumentu. Myślę, że mimo krótkiej kariery Viniego (a nie jestem fanem produkcji o piłkarzach mających większość kariery przed sobą), to naprawdę dało się sezon po sezonie pokazać jego spektakularną drogę na szczyt piłki nożnej. Trochę się na początku obawiałem tego, w jaki sposób Netflix podejdzie do rasizmu kibiców wobec Viniciusa - przedstawili to dobrze. Nie rozumiem jak można tak mało czasu w tym filmie przeznaczyć na karierę Viniego przed sezonem 2021/2022, gdzie jego poziom był kwestionowany, a wręcz wyśmiewany, za to przeznaczać tyle czasu na jakieś sceny, gdzie jacyś anonimowi przyjaciele Viniciusa gadają o jakichś pierdołach. Spodziewałem się, że będzie to albo bardzo dobrze przedstawiona historia Viniego lub bardzo źle ze względu na potencjalnie złe przedstawienie kwestii rasizmu - film ostatecznie wyszedł dość słabo, ale nie miałem ochoty w połowie dokumentu wyłączyć go.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa