PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186906}
7,5 81 tys. ocen
7,5 10 1 80611
7,2 36 krytyków
Volver
powrót do forum filmu Volver

No cóż..

ocenił(a) film na 6

Tak jak Almodovar jest jednym z moich ulubionych reżyserów, tak film "VOLVER" rozczarował mnie i uważam, że jest zwyczajnie przeciętny. Dodatkowo nie potrafię docenić gry aktorskiej Penelope Cruz. Według mnie jest słabą aktorką o pięknych oczach = na tym koniec. Panie Pedro Almodovar : proszę o więcej filmów takich jak "Złe wychowanie".

ocenił(a) film na 9
m_G

zobacz sobie -porozmawiaj z nią- i -wszystko o mojej matce- poznasz styl almodovara i na pewno zminisz zdanie.

Tomekkino

Dokładnie:D Volver jest naprawde rewelacyjnym filmem tak samo jak wszystko o mojej matce i porozmawiaj z nią:D

ocenił(a) film na 9
Nityabuddha

Oczywiście, nie można zaprzeczyć :)

ocenił(a) film na 8
Tomekkino

"Tak jak Almodovar jest jednym z moich ulubionych reżyserów, tak film "VOLVER" rozczarował mnie"

pisze, ze jednym z jej ulubionych reżyserów, to jak może nie znać jego filmów i stylu? matko boska......

użytkownik usunięty
nika87

A ja uważam, że volver nie jest w jego stylu. Że nastąpiło jakieś przełamanie w tym człowieku.

użytkownik usunięty
m_G

A ja też jestem rozczarowana, mimo, że wszystkie wymienione przez Was filmy widziałam.
To jest według mnie taki rodzaj filmu, który można emitować w niedzielne popołudnie na kanale dla całej rodziny.

ja mam podobne odczucia po filmie. mimo, że wizualnie był piękny pod każdym względem, dialogi też fajne to i tak czegoś mi tu zabrakło chyba tego rumieńca Almodovara, momentami po prostu mi się dłużył i podobnie jak niektórych rozczarował. Zgadzam się ze stwierdzeniem "To jest według mnie taki rodzaj filmu, który można emitować w niedzielne popołudnie na kanale dla całej rodziny."

ocenił(a) film na 7
m_G

Pierdząca babcia i jej "smrodek", genialny motyw, po prostu cud, miód. Oby więcej takich smaczków!.

ocenił(a) film na 7
m_G

Natomiast ja nigdy nie mogłam zrozumieć, na czym polega zachwycanie się filmami Almodovara. I nie żebym, się zamykała. Pytam wiele osób, czy go znają i jakie mają zdanie o jego filmach.. ;-)
Jak "Złe wychowanie" kompletnie do mnie nie przemówiło, to prędzej już "Volver". Może i nie był niesamowity, ale jednak coś w nim było.
Co do Penelope Cruz, wolę ją jednak w innych rolach [np. gdy pracuje z Woodym Allenem].

m_G

Więcej filmów takich jak "Złe wychowanie"!? Przecież jest to najgorszy film w dorobku Pedro Almodowara.
Ja po obejrzeniu "Złego wychowania" pomyślałem, że "stary, dobry Almodovar" definitywnie się skończył i właśnie "Volver" bardzo miło mnie rozczarował, bo jest w nim ten sam klimat, co w filmach Pedro kręconych w latach osiemdziesiątych. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Świetny film z rewelacyjnymi kobiecymi kreacjami. Miło było także ponownie zobaczyć u Almodovara Carmen Maura.

ocenił(a) film na 9
gramin

o matko człowieku mamy zupełnie inne gusta, według mnie:
"złe wychowanie"-najgorszy film Almodovara (i stanowczo za dużo scen gejowskich)
"volver"-najlepszy film Almodovara