PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11843}

Wściekłe psy

Reservoir Dogs
1992
7,9 228 tys. ocen
7,9 10 1 227782
8,3 66 krytyków
Wściekłe psy
powrót do forum filmu Wściekłe psy

... niepotrzebnej wpadki pod sam koniec filmu, kiedy "obrońca" pomarańczowego celuje pistoletem w ojca tego co celuje w "obrońcę (nie pamiętam jaki to kolor)". Padają strzały- dostaje ojciec, "obrońca", pomarańczowy, ale dlaczego SYN tego starego? Kto w niego celował??? Może coś przeoczyłem?
No, ale... film świetnie zagrany z ciekawą intrygą i zamotaniem fabularnym :), muzyką, dialogami. Co do samego zakończenia- mam mieszane odczucia.
"Wściekłe psy" to zdaje się pierwszy film tego pana, który widziałem i drugi (w praktyce chyba pierwszy) jaki nakręcił. Więc może jutro przejdę się po Pulp Fiction. A za to jest mocne 8/10. :)

ocenił(a) film na 10
Freudstein

Przeoczyłeś. Nie chce mi się sprawdzać dokładnie (jak bardzo będziesz chciał to sprawdzę :) ) ale zwyczajnie, jeden z bohaterów strzela w tej scenie dwa razy. Prawdopodobnie jest to Mr. White. To, że przed strzelaniem nikt do ojca nie celuje nie ma znaczenia, ruszyć ręką w poszukiwaniu nowego celu to dla zawodowego przestępcy chwila moment. Tak więc na 200% żadnej niepotrzebnej wpadki w tej scenie nie ma.

ocenił(a) film na 7
Quentin_3

Tak, tak. Mr White strzela najpierw do Joe, a potem do Eddiego i zabija obu.

ocenił(a) film na 8
Chris_Moltisanti

Też tak myślałem i sprawdziłem jeszcze wcześniej tę scenę na stopklatkach. W pewnym momencie widać, że MR White lekko zmienia położenie ręki, chociaż przekonany nie jestem na 100 %.
Tak czy owak- nie ma to żadnego wpływu na wartość filmu. :)

ocenił(a) film na 9
Freudstein

Niedawno sprawdzałem to z kuzynem. Najpierw Joe strzela do Pana Pomarańczowego, potem Mr. White do Joe, następnie Pan Biały dostaje dwie kulki od Eddiego, ale jeszcze go załatwia oddając drugi strzał. Tarantino nie robi takich błędów. :D

ocenił(a) film na 8
Pacio

Heh, wrzuccie do VirtualDuba i kursorami przewijajcie, i w kolejnosci wyglada to tak:

Joe strzela do Orange,
Orange NIE STRZELA do Joe (brak wystrzralu)
Eddie strzela do White'a
White strzela do Eddiego

Nie wiadomo kto zabil Joe'ego, pewnie pistolet nie wypalil, tzn slepak.

Tyle

ocenił(a) film na 8
Pacio

Heh, wrzuccie do VirtualDuba i kursorami przewijajcie, i w kolejnosci wyglada to tak:

Joe strzela do Orange,
Eddie strzela do White'a
White strzela do Eddiego

Tyle

ocenił(a) film na 10
goofy3

kurde ludzie zapominacie Mr. Pink ktory siedzi pod rampa on tez strzela ale koles jest schowany ;)

goofy3

White strzela do edi'ego i joe'ya

ocenił(a) film na 8
Pacio

Joe strzela do Orange,
Eddie strzela do White'a
White strzela do Eddiego

Tyle

goofy3

To ja się wtrącę ;-) Do Joe'go strzela Mr. White, ale z lufy nie wylatuje płomień. Na stopklatce widać jedynie kurz z lufy, ale nie zmienia to faktu, że strzał ma miejsce.

Pozdrawiam