Tarantino jest do bani a najlepsze są wasze teksty gdy ktoś znajdzie niedociągnięcie w filmie! "Pewnie tarantionas zrobił tak specjalnie, co by nie było to on to przemyślał,pozwolił samemu wybrać Ci zakończenie " - to się nazywa mentalność polaków do fascynowania się byle kim, ważne żeby był amerykaninem... jako aktor "KŁENTIN" - bo napisze jego imie w swoim ojczystym języku jest do Bani!jako reżyser na 10 dam mu 2
A ja jako ogromy fan tego filmu daję ci za wypowiedź 1/10, bo nie przedstawiłeś żadnych argumentów które poparły by twoje słowa.
"KŁENTIN" nie jest dla wszystkich.A pomysł z imieniem jest kretyński.Jeśli wymawia się "Kszysiek" to też tak to będziesz pisał?
Ja lubie filmy Tarantina i inne filmu w podobnym gatunku , ale ten film ocenilem na 4/10 , bo naprawde nie zobaczylem w nim nic co by mnie zafascynowalo. W porownaniu do Pulp Fiction , ktore ocenilem 9/10 jest dla mnie jak polski pociag w porownaniu do niemieckiego metro.
Do bani to jest Rurek. Sorry chłopcze (bo nie wierzę, że dorosły facet może takie bzdety wypisywać), nawet jeśli film Ci się nie podobał (no cóż, nie każdego da się przekonać, że to jest po prostu rewelacyjny obraz), to nie pisz w tak żałosny sposób, wstyd sobie przynosisz. Jeśli "Wściekłe psy" się nie spodobały, to po jaką cholerę w taki dziecinny sposób wyrażasz swoją frustrację?! Po **** te wszystkie wykrzykniki? To portal dla kulturalnych ludzi, jeśli chcesz dyskutować, to w należyty sposób. Nie przyszło Ci do głowy, że nie każdy interpretuje filmy tak samo jak Ty? Echh, szkoda gadać...
A odnośnie filmu - kolejne genialne dzieło Quentina. To może nie to, co Pulp Fiction (jak dla mnie dopiero wtedy reżyser rozwinął skrzydła), ale i tak Tarantino pokazał swój ogromny talent. Świetna robota ze scenariuszem, widać że przy niewielkich nakładach finansowych można zrobić wciągającą i ciekawą historię. Świetna obsada, aktorzy idealnie pasują do swoich roli, uśmieszki Michaela Madsena itp. wywołują na mojej twarzy mimowolny uśmiech ;). Ale co najważniejsze - te wszystkie drobne detale, smaczki, jakimi częstuje nas reżyser. Widać, że facetowi ta robota sprawia niezłą frajdę. Kiedy oglądam filmy Tarantino, po prostu czuję, że to coś więcej niż zwykły film. Nie potrafię tego wytłumaczyć. Pulp Fiction dałem oczywiście 10/10, Wściekłe Psy zrobiłuy na mnie trochę mniejsze wrażenie, ale wciąż -
REWELACJA - 9/10.
Pozdrawiam miłośników kina ;).
"tarantino jest zaje... a Ty jesteś debilem"
Prosta odpowiedź ale jaka trafna xD
Fakt, dziewczyna trafiła w sedno ;). W końcu krótkie i zwięzłe odpowiedzi są najlepsze :P. Może ta była troszkę prymitywna, ale jak ktoś zakłada taki temat i pisze w taki prymitywny sposób, to powinien się tego spodziewać.
a co się przepraszam będę krępować
powiedziałam tylko prawde
jakby Tarantino nie był zajebisty to nikt by nie oglądał tego filmu a tacy jak on nie mogliby go zjechać bo nikt by o nim nie słyszał
Człowieku jesteś przykry.
Skoro Tarantino jest do bani to co robią jego filmy w Top 100# Świat?
No i co robi jego osoba w Top 100# Ludzie ? :)
urbanov masz w 100% racje
jak mozna byc takim debilem nak on i tak pisac
hhhhhhhhhhhhh
żal mi ludzi jak ty rurek... nie rozumiesz filmu to nie oglądaj nie komentuj i spierdalaj..!
nazwaliscie mnie idiota debilem i czyms tam jeszcze jeden kazal mi spierdalac, jakas tam dupa tez urzekla mnie swoja wypowiedzia, ale zwroccie uwage na to co piszecie,studiuje dziennikarstwo i podjalem sie malej prowokacji, mianowicie ocenilem dobry film i dobrego rezysera w sposob negatywny,by dowiesc ze jest grupa ludzi ktora potrafi ublizac swojemu rodakowi a jedynym powodem tego jest slepa fascynacja w tym wypadku Panem Tarantino, sprawdzcie ile osob mnie chcialo zabic za krytyke Deepa:)
wasze slowa to kolejny dowod na to jak niewielka jest roznica pomiedzy czlowiekiem a zwierzeciem, mianowicie brak logicznego myslenia, wazne jest tylko to by komus sprawic przykrosc, ublizyc itp. itd.
Jeden z was napisal: "chlopcze wstyd sobie przynosisz..." nie jest mi wstyd za moja opinie przyjacielu, nie jest mi wstyd za to ze jestem polakiem, wstyd mi jedynie za was, bo jestescie polakami i kompromitujecie nasz kraj.
POZDRAWIAM
To co zrobiłeś jest troche chore jak na moje oko. A jeśli chdzi o kompromitację kraju to może ty go kompromitujesz jakimiś chorymi eksperymentami (bo to są eksperymenty). Robić sobie jaja z ludzi każdy potrafi, a ty to chyba lubisz robić. I naprawde powinieneś się wstydzić za takie zachowanie które okazało się jeszcze niższe niż obelgi. Mam nadzieje że zrobiłeś to bo potrzebowałeś tego na studia bo jeśli zrobiłeś to tak dla jaj to jesteś chory (i jeśli to cię uszczęśliwi to przepraszam za ubliżenie tobie).
Nie mów do wszystkich :)
Kraj kompromituje ten kto gra Niemca, a niewątpliwie robisz to Ty podrzucając taką świnię.
Obraziłem Cię? Napisałem że jesteś przykry... chyba się zgadza?
Ktoś musi być przykry jeśli najpierw pisze rzeczy typu że film jest beznadziejny przy okazji gra trolla a potem pisze ze film jest dobry.
pewnie ze do szkoly :) ale przykro mi ze ci marcinie ojciec wchodzil do wanny a urbanow was przez lornetke podgladal i macie na je ba ne :)
a co do podrzucania swin to ja cie urbanov nikomu nie podrzucilem sam pewnie przylazles:-) 3majcie sie chlopaki i ogladajacie filmiki,ogladajacie po kilka razy bo moze za pierwszym zle napisy dobierzecie i bedziecie ogladac gladiatora z napisami do iron mana,i jak nie uciekac z tego kraja jak banda idiotow tu mieszka! powinni was obu zamknac, dac wam po klepce zebyscie niewidzialne muchy zabijali!
moge sie zalozyc ze jeden i drugi by kleknal przed tarantino i zrobil swoje !
Jest pewna rzecz, która fascynuje mnie w Twoich wypowiedziach. Abstrachując od absolutnej niedorzeczności Twoich wypocin, jestem niesamowicie wręcz wstrząśnięty poziomem Twoich wypowiedzi, nie z punktu widzenia ich treści, lecz z punktu widzenia tego, w jaki sposób i w jakim stylu powinien wypowiadać się student dziennikarstwa. Być może uczelnia na której studiujesz, i której niewątpliwie jesteś ozdobą, nie kształci dziennikarzy na zbyt wysokim poziomie, jednakowóż oczywistym wydaje mi się, iż każdy dziennikarz język polski znać powinien. Patrząc na styl w którym piszesz nasuwa się tylko jedno: prowokować też trzeba umieć. Pozostańmy w nadziei, iż upoiwszy się wszystkimi odpowiedziami na Twoją, jakże nędzną, prowokację, dasz sobie spokój i udasz się tam, gdzie Twoje miejsce, czyli na wysypisko śmieci.
P.S. Mam nadzieję, iż czujesz się teraz trochę bardziej dowartościowany, wszak post Twój z niesamowitym wręcz odzewem się spotkał, czyż nie ?
Dokładnie to samo chciałem napisać. Student, do tego dziennikarstwa posługujący się takim językiem, nie mówiąc już o konstrukcji zdań, zresztą i tak chaotycznie skleconych, w cięzki do zrozumienia bełkot, chcącego zwrócić na siebie czyjąś uwagę człowieka, który sądząc po treści jego wypowiedzi ma nie więcej niż 16, 17 lat. I do tego, moją teorię potwierdza ten, być może zamierzony sposób nazwania dziewczyny, po prostu "dupą", świadczy o częstym w wieku 14-17 lat zachowaniu nastolatków w okresie dojrzewania.
Ktoś się ze mną zgadza?
Ja myślę, że w przypadku Pana Rurki można zaobserwować zjawisko jakim jest odruch bezwarunkowy- w tym przypadku obronny. Podszyłeś historię z prowokacją i studiami byle by jakoś zaprzestać nagonkę. Panie dziennikarzu Rurko używając cytatu ze Wściekłych Psów "takie kity wciskaj turystom"
O wchodzącym ojcu do wanny i zabijaniu niewidzialnych much to ty chyba wiesz najlepiej. Jak na studenta dziennikarstwa to pokazałeś niski poziom. A pozatym nie oceniłem filmu w swojej wypowiedzi więc niepisz takich tekstów że tak kocham jego filmy że mógłbym robić to co ty pewnie lubisz robić (naucz się czytać studencie). I dlaczego takie teksty agresywne piszesz bo ja chciałem być miły w stosunku do ciebie i za ewentualną obrazę przeprosiłem, i nie będę tobie ubliżał bo mam szacunek do starszych od siebie i do ludzi ogólnie (i dlatego powinienem przeprosić za tą wypowiedz wszystkich co to czytają bo rozmowy na tym forum są coraz na niższym poziomie i dla przyzwoitości ty też powinieneś przeprosić, ale to kwestia twojego wychowania). I mimo twoich obelg to ci wybaczam bo jestem religijny.
rurek to zapewne kolejny pojebany gówniarz który myśli że jest największym krytykiem filmowym na świecie.Najpierw krytykuje film a później jak widzi że nie ma racji wymyśla beznadziejną historyjkę że jest studentem i cośtam pisze.Nie kompromituj się dzieciaku.
Dante ty ta komedie napisales??? i nie czepiaj sie studentow, przyjdzie i na ciebie czas jak zaszalejesz z wiedza i przeskoczysz gimnazjum,
a ze romowy sa na coraz nizszym poziomie to prawda bo zaczalem od oceny filmu i nawet jakby nie byla zgodna z tym co wy myslicie nie macie prawa bluznic prostaki...
rurek pojebie nie dziw się że rozmowy są na coraż niższym poziomie skoro sam taką rozmowę zacząłeś.Bo nie my pisaliśmy że ci "tata do wanny wchodził jak byłeś mały".Marcin zwrócił ci kulturalnie uwagę że takich prowokacji nie powinno się zakładać i że sam zacząłeś kłótnie.Tymczasem ty wyjechałeś z jakimiś pojebanymi tekstami.Jedynym prostakiem tutaj jesteś ty ;).
brawo..
rzeczytaj może wszystko co tutaj napisałeś i spróbuj jeszcze raz odpowiedzieć sobie na pytanie kto tutaj co drugim słowem kompromituje siebie i ten "nasz kraj" o którym tyle wspominasz. Już czytając Twoje wypociny zrobiło mi się Ciebie szkoda, a kiedy napisałeś o tych studiach dziennikarskich to już całkiem.. Bo z poziomu Twoich wypowiedzi człowiek nieznający Cie w ogóle daje Ci maksymalnie 13 lat, chociaż też niekoniecznie bo spotkałem już mądrzejsze dzieci w tym wieku. I zastanów się czyja to wina.. podpowiem Ci że na pewno nie nasza. ;]
i napisałem to JA -> który nie uważa się wcale za fana Tarantino.
pozdro
Ja uważam, że ten tekst z prowokacją jest odruchem obronnym na obelgi. Nie przedstawiłeś żadnego sensownego argumentu "na nie" co do twórczości (cytuje:) "Kłentina" i dziwisz się, że słusznie/niesłusznie nazwali cie debilem nie dając ci na to żadnego argumentu. Użyłeś zwrotu "ślepa fascynacja" Dlaczego akurat ślepa ? Ten film się ludziom podoba.I proszę uchyl mi rąbka tajemnicy: W jaki to sposób kompromitujemy nasz kraj?
PS. Kompromitacją jest nie widzieć różnicy w pisowni Deep i Depp.
Głęboką kompromitacją :)
Nagle z dyskusji o filmie wszystko przeszło na komentarze rurka.Ja też myśle że przesadzil ale może lepiej skończyć tą rozmowe.Wściekłe psy jak dla mnie 10 jeden z moich ulubionych filmów.
Rurek, ile masz lat?
Liczyłeś na film w stylu tych, ze Seagalem, czyli masakra, mordobicia co 2 minuty?
Jeśli tak to musiałeś rozczarować się bo to nie jest taki film, choć przyznaje, że o wiele brutalniejszy od tych z Seagalem, ale no tak. Nie potrafisz wszystkiego zrozumieć, z tego dzieła.
A film spoko. Oczywiście dycha.
Wolałbyś sceny akcji ulokowane w 100 różnych miejscach ? Twoim ulubionym filmem jest piła ? Kojarzysz coś takiego jak "konstruktywna krytyka" ? Twoja wypowiedź na pewno się do niej nie zalicza. Osobiście uważam że jest to świetnie wyreżyserowany film, przy takiej ascezie scenograficznej Quentinowi udało się nakręcić ciekawy i trzymający w napięciu thriller. Osobiście uważam że jest rewelacyjny a krytykowanie go bez sensownych argumentów jest oznaką braku szacunku dla świetnego reżysera i prowokacją. Może dla Ciebie film powinien mieć na końcu krótką notkę żebyś na pewno zrozumiał o co chodziło a pierwszą rzeczą którą robisz jest przeczytanie recenzji i streszczenia, ale na szczęście jesteś ewenementem. Nie sądzisz że bez inwencji twórczej reżyserów kino w bardzo krótkim czasie stało by się nudne ? I zamiast pisać takie rzeczy, zastanów się, czy przypadkiem nie doszukujesz się wad na siłę.
Nie każdy potrafi zrozumieć Tarantino a zazwyczaj osoby, które nie rozumieją jego filmów piszą, że są słabe.....
Wygląda no to, ze ten film to kicha, bo reżyser ma tak na imię?? ALE ŻAL....to ja ci zrobie na złość dla PSÓW wstyawie 10/10 bo na to zaslugują
Nie znasz się i tyle, jego filmy są inne i zapadają w pamięć, nie zobaczysz w jego filmie niczego ściągniętego od innych reżyserów.
PALP FIKSZYN było zajebiste, zaraz obejrzę sobie FŚĆEKŁE PSY i zobaczymy czy pan KŁENTIN się postarał... Ogólnie to lubie tego reżysera, gość ma jaja.
Po prostu żal mi ciebie. Chyba wychowałeś się na filmach typu "łubu-dubu". Nie masz pojęcia o prawdziwym kinie a ten facet po prostu robi profesjonalne filmy, które nie są dla każdego, tylko dla tych co w filmie szukaja czegoś więcej niż wybuchów itp. . Nie podałeś żadnych sensownych argumentów.