PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11843}

Wściekłe psy

Reservoir Dogs
1992
7,9 228 tys. ocen
7,9 10 1 227782
8,3 66 krytyków
Wściekłe psy
powrót do forum filmu Wściekłe psy

Oto

ocenił(a) film na 6

jak krucha jest psychika gangstera po nieudanym skoku. Ich nielogiczne działania są wywołane brakiem pomysłu na rozwiązanie problemów. Bezradność ujawnia się, m.in. gdy aby wyładować złość znęcają się na policjancie. Moim zdaniem film „Wściekłe psy” jest jednym z najbardziej dojrzałych obrazów Quentina Tarantino.

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

Wreszcie się zgadzamy!:) Ten film to nie jedynie zlepek brutalnych scen, ale prawdziwym dramatem ukazującym nam, jak kruchy (psychicznie i fizycznie) może być człowiek. Poza tym mamy tu do czynienia z genialnymi dialogami, które - choć wulgarne - są peozją dla ucha. Drugi (po "Pulp Fiction") najlepszy film Quentina Tarantino.

ocenił(a) film na 6
Mr_Myers

Wulgaryzmy to poezja dla ucha :D
Ciekawe... ciekawe... na pewno bardzo oryginalne stwierdzenia :)

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

Nie chodzi mi o same wulgaryzmy. To tylko przecinki w genialnie napisanych dialogach. Chociaż przekleństwa w wydaniu tarantinowskim naprawdę można nazwać poezją:)

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 6
Mr_Myers

W kazdym filmie Quentina sa przeklenstwa i trza sie przyzwyczaic! A film: pierwsza klasa, ten ukazany umysl krwawiacego czlowieka itd PIEKNE!

ocenił(a) film na 10
digital8

Tu nie chodzi o to, żeby się do nich przyzwyczajać. One po prostu muszą być. Tak jest zbudowany świat według Tarantino. A właściwie realny świat, który mamy na codzień:)

Mr_Myers

Dokładnie: It must be! A powiem, ze film kupiłem za niecałe 10 złotych. W Media Markt. Ale jak juz szukalem Pulp Fiction, czy tez Jackie Brown to niestety nie znalazlem... Zaskoczony jestem tym, ze Wsciekle Psy to ulubiony film Tuska :D

ocenił(a) film na 6
digital8

Tuska... tego Tuska... (szok)
nie gadaj :)
:D

KYRTAPS

Tak, tak tego Tuska. Jest to nawet w ciekawostkach, ale ja w jakiejś gazecie wyczytałem. Hehe

ocenił(a) film na 6
digital8

Hahaha... nawet do ciekawostek to wrzucili.... przyznam.... to jedna z nielicznych, ciekawych ciekawostek :)

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

Dziekuje, dziekuje, jestem w szkoku :D.
Znalazlem ta wypowiedz w kinofilii z Tuskiem w "FILMIE" i od razu wrzucilem ja tutaj, bo bylem cholernie zaskoczony;D