Wściekłe psy

Reservoir Dogs
1992
7,9 229 tys. ocen
7,9 10 1 228591
8,3 67 krytyków
Wściekłe psy
powrót do forum filmu Wściekłe psy

Jak myślicie, Pink dał radę zwiać z diamentami, czy raczej policjanci go aresztowali/zastrzelili? Ja uważam, że mógł uciec. Policja przyjechała ponad 2 mintuy po jego wyjściu. Jeżeli dobrze by się pokierował byłby jedynym żywym Wściekłym Psem...

Film zajebisty, dostanie ode mnie 9/10 :)

el_Polaco

Pewnie tak :D wystrzelał sobie drogę tak jak wtedy :D

ocenił(a) film na 9
el_Polaco

Nie zwiał. Wystarczy się dobrze wsłuchać w tło, co się dzieje za drzwiami magazynu po wyjściu Różowego. Najpierw przez jakiś czas nie chce mu auto odpalić, a potem już nadjeżdża policja i słychać jak krzyczą do niego żeby wyszedł z samochodu. Słychać coś w stylu: "Get out of your car!", "Drop your weapon!"...niewyraźnie trochę słychać ale tyle zrozumiałem. Nie słychać żadnych strzałów, więc jest niemal pewne, że Różowy został aresztowany.

ocenił(a) film na 9
flex86

Coś tam ci policjanci krzyczą przed wejściem do magazynu, faktycznie, ale nie wyłapałem ani słowa.

el_Polaco

Może jakaś kontynuacja? "Wściekły pies", albo "Wściekłe psy 2" w roli głównej Mr. Pink ;P

DarthMnich47

tak jak pisze @flex86 jeśli się wsłuchać to pink nie może odpalić samochodu, potem krzyki, strzały(?), także raczej nie uciekł.

ocenił(a) film na 9
el_Polaco

W scenariuszu jest napisane, że został złapany. Ale mimo wszystko to jedyny, który przeżył ;)

ocenił(a) film na 10
ave_user

Więc nie wystrzelał sobie drogi..
Szkoda:)
Film rewelka!

ocenił(a) film na 6
Artur_fw

a co Cie w nim tak urzekło ze uwazasz ze jest rewelacyjny ?

ocenił(a) film na 10
el_Polaco

To jest właśnie świetne - Quentin dopracowuje takie szczegóły fabularne, pokazuje coś bez pokazywania. Podobnie było w 'Pulp Fiction' - w pierwszej scenie słychać rozmowę Vince'a i Julesa ;]

ocenił(a) film na 10
el_Polaco

Genialny jest motyw pana Orange i historia której uczy się na pamięć, i którą opowaiada. Nie chodzi mi o jej treść ale o sposób pokazania tego w filmie. Arcydzieło

ocenił(a) film na 9
el_Polaco

jak ja lubię takie debilne posty jak ten. a jak myslicie, co był w walizce którą przechwycili Vincent i Jules? a jak myslicie, jak nasram na talerz i zjem gówno to będę gówniany? plus jest ten że przynajmniej już nick tłumaczy zaawansowany imbecylizm: El Polaco...

ocenił(a) film na 10
Caligula

Hmm, czy Caligula to nie był ten cesarz rzymski, który pieprzył pod przymusem wszystkie kobiety wokół, w tym swoje siostry, zmuszał ludzi do samobójstw i był chory psychicznie?

Caligula

Przecież to jest cała przyjemność z filmów takich jak te które robi Tarantino, jak i wielu innych - interpretacja. Może niektórym trudno zrozumieć że jak po obejrzeniu filmu, ludzie zaczynają dyskutować i ta dyskusja, jeśli dobrze się rozwinie i przyniesie różne ciekawe wnioski, jest bardzo wartościową rzeczą i świadczy o jakości filmu. No cóż, trudno dziś o ludzi którzy doceniają takie rzeczy . Jak chcesz mieć wszystko podane na talerzu i wyłączyć kompletnie swoje myślenie to idź sobie lepiej pooglądać taniec z gwiazdami.

ocenił(a) film na 10
Pumo

Gdyby była tu jakaś forma oceniania komentarzy, np. w postaci plusów i minusów, to bym sobie zrobił pewnie z 3 fikcyjne konta i oplusował bym Twój komentarz. ;)