Wściekłe psy

Reservoir Dogs
1992
7,9 229 tys. ocen
7,9 10 1 228602
8,3 67 krytyków
Wściekłe psy
powrót do forum filmu Wściekłe psy

Chyba najlepszy film Tarantino spośród tych, które widziałem do tej pory. Niebanalny, inny od wszystkiego co widziałem do tej pory. Genialny scenariusz, rewelacyjne dialogi. Podobnie jak w Pulp Fiction Quentin jednocześnie szokuje i rozśmiesza. Dodatkowym plusem jest fakt, że trwa tylko 99 minut. Koneserzy filmów Tarantino mogą traktować to jako zarzut, ale ja akurat nie przepadam za zbyt rozwleczonymi filmami. 9/10

ocenił(a) film na 7
galladorn

Genialni aktorzy, świetny scenariusz , przeciętne wykonanie. Niestety Tarantino nie dysponując większym budżetem nie mógł nam zafundować lepszej realizacji. Brak tutaj takich scen jak konkurs tańca w PF, czy akcja w teatrze w Bękartach.

Dobrze, że pomysły mu się nie skończyły i mając większy budżet daje popis swojej wyobraźni.

ocenił(a) film na 9
krzychun

Bękartów jeszcze nie widziałem, od Pulp Fiction rozpoczyłem przygodę z Tarantino. Było to dość dawno. Ponowne obejrzenie pozwoliłoby spojrzeć na ten film z innej perspektywy. We "Wściekłych Psach" podobała mi się właśnie ta skromna ilość środków wyrazu.

galladorn

Mój ulubiony film Tarantino. Czuję w nim największy klimat, którego nie odnalazłam już tak wiele w nowszych produkcjach typu Bękarty właśnie. To już więcej Tarantino było w Grindhousie.
Wściekłe to natomiast taki sam klasyk jak Cztery pokoje, które chwalić będę po wsze czasy za kunszt aktorski w wykonaniu Tima Rotha.

ocenił(a) film na 9
mantaa7

"Cztery pokoje" oglądałem dość dawno i musiałbym sobie odświeżyć. Ale pamiętam, że mi się podobały. Grindhouse Death Proof (Planet Terror jeszcze nie widziałem) również mimo, ze miałem wrażenie, że Tarantino parodiuje samego siebie. Pozdrawiam.