PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11843}

Wściekłe psy

Reservoir Dogs
1992
7,9 228 tys. ocen
7,9 10 1 227782
8,3 66 krytyków
Wściekłe psy
powrót do forum filmu Wściekłe psy

pomyłki w filmie 

użytkownik usunięty

Mr, Blondie po odcięciu ucha gliniarzowi ma zakrwawione rękawy przy nadgarstkach koszuli. Chwilę później, jak mówi do odciętego ucha koszula jest czyściutka a następnie jak wychodzi z magazynu znowu jest brudna przy nadgarstku ale mnie niż wcześniej. ;-)

Przypomniało mi się wczoraj że kiedyś tam, oglądnąłem program w którym pokazali pomyłki podczas kręcenia kultowych filmów. I sprawdziłem sobie jak to wyglądało w Pulp Fiction (sytuacja gdy Vincent i są ostrzelani przez kolesia wyskakującego z łazienki, który w nich nie trafia. Dziury w ścianach widać zaraz przed strzelaniem.) A dzisiaj odkryłem pomyłkę w Wściekłych Psach..

ocenił(a) film na 10

Ja chyba też uchwyciłem pomyłkę. W magazynie gdy Mr. White rozmawia z Mr. Pink na początku filmu obydwaj zapalają papierosa, ale Pan White chyba sobie za daleko przystawił zapalniczkę i w ogóle go nie zapalił :) Ale, to i tak nie zmienia faktu, że film jest super :)

użytkownik usunięty
pg1983

ja myślę że to nie jest pomyłka. Też przykuło to moją uwagę ale wydawało mi się że tak powinno być. Mr. Whiste specjalnie nie zapalił tego papierosa. Tak jakby odechciało mu się nagle palić. Bo potem chyba wkłada go z powrotem do paczki, obmywa twarz przed lustrem a następnie wyciąga fajkę i zapala. Ale jak powinno być to nie wiem. ;-)

Pomyłkę z brudna koszulą odkryłem przypadkowo. Ale zarazem mając w głowie pomyłkę z Pulp Fiction którą widziałem dzień wcześniej.

ocenił(a) film na 8

A Podczas strzelaniny na końcu, kto strzela do Eddiego? Wiem, że Joe strzela do pomarańczowego, biały do Joe'a, a Eddie do białego. Ale nikt chyba nie celuje do Eddiego a on i tak ginie.

użytkownik usunięty
domis777

Chyba tak to wygląda.
Tuż po strzale Joe do leżącego Mr. Orange, Mr White strzela do Joe. Eddie natychmiast strzela (dwukrotnie) do Mr White, a ten strzela do Eddiego (widać jak przesuwa rękę z bronią w stronę Eddiego, może nie do końca dokładnie ale ruch jest widoczny).
Bynajmniej tak pokazuje mi na zwolnionym tempie. I widać nawet błyski z broni.

ocenił(a) film na 8
domis777

Mi się wydaje, że to Pink strzelił do Eddiego. Później jak wychodzi z ukrycia widać, że trzyma w ręku broń.

domis777

White szczela do Eddiego (oddaje dwa szczały)
youtube. com/watch?v=SRwxjaLzKIc

[spacja przed com]

ocenił(a) film na 8
hermes_fw

Dzięki :) gacojug i hermes chyba mają racje, Eddie pada strzału Mr. White'a.