PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=175588}

W świecie kobiet

In the Land of Women
2007
6,6 21 tys. ocen
6,6 10 1 21441
6,2 6 krytyków
W świecie kobiet
powrót do forum filmu W świecie kobiet

Bardzo dobry film

ocenił(a) film na 10

Dla mnie to sztuka opowiedzieć o problemach, jakie nas spotykają z taką lekkością i... poczuciem humoru. Może dlatego ten film wydał mi się taki urzekający. Świetna obsada (w tym absolutnie zjawiskowa Kristen Stewart), dobry scenariusz i wpadająca w ucho ścieżka dzwiękowa to tylko kilka powodów, dla których warto obejżeć ten film. Polecam!

użytkownik usunięty
deva

"urzekający" ci się wydał zapewne dlatego, że jest znakomicie zrobiony. Świetna muzyka, idealne obrazy. Sama nie wiem co o nim myśleć...pięknie wyglądało, doskonale czuło się klimat, ale bardzo to wszystko zaburzone scenariuszem. Tu było wszystko i nic. Pomieszanie z poplątaniem. na początku się wciągnęłam, ale już od połowy filmu takie przegadanie nastąpiło, że męczyłam się niezmiernie. Czułam, że to co najmniej nierealne.

Jonathan Kasdan napisał te wątki..hm Za dużo i kompletnie zmixowane. jakby chciał chwytliwą historię zapodać, wszystko w jednym, więc nie uwierzyłam. ładnie się oglądało, ale przekaz jakiś mizerny, takie wyrzucenie emocjonalnego słowotoku.

Ślicznie, wręcz idealnie zrealizowana nazbyt expresowa i niespodziewanie lekka historia o problemach.

ocenił(a) film na 8
deva

..niesamowita opowieść, niosąca wielką dawke nadzieji i optymizmu. ..Historia ta pokazuje, jak ogromną rolę w naszym życiu odgrywa wiara, szczera rozmowa, ktoś kto jest przy nas nawet w najtrudniejszych chwilach naszego życia.. Film budzący wielkie refleksje oraz niosący nadzieję dla tych którzy już ją stracili, pokazujący, że nie wolno się poddawać, ze warto walczyć o życie i o szczęście. Polecam, naprawdę chwyta za serce

ocenił(a) film na 9
aniolekblue

zgadzam się...poważne problemy, ale tak lekko przekazane, że oglądając ten film nie czułam się ani przez chwile "przytłoczona" nieszczęściem bohaterów.
Zatkała mnie zupełnie Kirsten i jej gra... po obejrzeniu "ucieczka w milczenie" i "zmierzchu" myślę, że to jej jedna z najlepszych (a może i najlepsza) rola. Denerwuje mnie tylko, że w każdym filmie w jakim gra robi "karpia" i kiwa się na palcach... ale to takie moje prywatne odczucia :)
Meg Ryan jak zwykle cudowna :)
Jedyne zastrzeżenie do filmu? Koniec. Nijako się skończył, aczkolwiek wczesniejsze scen dają sensowne zakończenie, to i tak odczuwam niedosyt.

Pozdrawiam!