PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521206}

W ciemność. Star Trek

Star Trek Into Darkness
2013
7,1 85 tys. ocen
7,1 10 1 85473
6,4 38 krytyków
W ciemność. Star Trek
powrót do forum filmu W ciemność. Star Trek

Przeraża mnie to ale muszę zadać to pytanie, boję się że znowu będą niszczyć film dubbingiem.
Niech ich ręka boska broni żeby tego nie robili !!!

ocenił(a) film na 7
sweetgirl_fw

Będą tylko napisy spokojnie :)

ocenił(a) film na 10
Indy_6

uffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff ;)

sweetgirl_fw

Spoko Lektor też jest.

użytkownik usunięty
sweetgirl_fw

Lektor zapewne będzie na dvd jak w przypadku pierwszej części tego twora Abramsa :-) a w kinach pewnie z napisami.

sweetgirl_fw

spokojnie to uip a nie disney, beda napisy

sweetgirl_fw

Nie zniszczą filmu dubbingiem, bo to film z Paramount Pictures do którego dziecinny Disney nie ma u nas praw na dystrybucję. A każda wytwórnia, oprócz idiotów z Disneya, wie że dubbing jest robiony wyłącznie dla dzieciarni, analfabetów nie potrafiących czytać oraz półgłówków targających siaty żarcia do kina (w tym bigos w słoiku), żeby im się lepiej żarło. Dlatego nie dubbingują niczego, tym bardziej filmów aktorskich, co jest największym debilizmem robionym specjalnie pod gawiedź i motłoch. Tak, że spokojnie.

ocenił(a) film na 10
kaczoburger

normalnie kocham cie za te słowa :D

kaczoburger

Ubawiłem się:) Naprawdę dawno się tak nie ubawiłem czytając text o bigosie:)

ocenił(a) film na 8
kaczoburger

Ja tam wolę słuchać swojego języka w kinie choć fakt faktem dubbing robi się w naszym kraju na odwal się i wychodzi to słabo... niemniej w wersja z napisami nie jest zła. Choć z zwykle idąc do kina możemy wybrać typ seansu ja Musilem się wczoraj naczekać na pokaz 2d ( z napisami) bo wszędzie było 3d które ma bardziej niszczycielski wpływ na filmy, gdzie dostosowuje się sceny do 3d wynalazku lat 80...

ocenił(a) film na 7
sweetgirl_fw

Byłam przekonana że nie przyzwyczaję się do filmu z napisami ale o dziwo było spoko. Nie wyobrażam sobie Star Treka z dubbingiem, nie to byłby koszmar jak tylko to sobie wyobraze chce mi się śmiać.

gwen1976

nie rozumiem jak mozna nie przyzwyczaic sie do filmu z napisami? pierwszy raz w kinei bylas?itp ehehhehe

ocenił(a) film na 7
Syrinx

Nie, nie byłam pierwszy raz ;-) przyzwyczaiłam sie do filmów z dubbingiem, przez kilka lat oglądałam tylko filmy z dubbingiem. a w tym roku poszłam na film z napisami.

gwen1976

totalnie przyke jest to co mowisz!!! jak mozna przyzwyczaic sie do takiej kaszany i swietokradztwa :/ do tego to zbyt czesto do kina nie chodzilas skoro tylko dubbingowe ogladalas lol

ocenił(a) film na 7
Syrinx

Dokładnie dawno nie byłam w kinie, przez długi czas oglądałąm filmy tylko w telewizji albo na DVd itp. w tym roku mam zamiar to zmienić, na tym filmie przekonałąm się ze dużo straciłam.

gwen1976

no w telewizji to raczej z dubbingiem nie bylo ! wiec ogladajac na dvd wybieralas opcje dubbing? eh ale tkaich filmow tez duzo nei bylo ...albo prawie nic nie ogladalas albo mylisz lektor z dubbingiem 3xlol ps i tak jest to STRASZNE!!!

ocenił(a) film na 8
sweetgirl_fw

Absolutnie każdy film aktorski z dubbingiem to porażka, ale gdyby zdubbingować Star Trek, to po co zatrudniać Cumberbatcha?? Ten facet aktorem jest naprawdę niezłym, ale ten głos... niepowtarzalny.

ocenił(a) film na 10
sweetgirl_fw

Wydaje mi się, że zawsze są napisy "do wyboru".

Jakby nie było, byłem w kinie i film jest świetny. Warto oglądnąć w 3D i koniecznie po angielsku ;-).

ocenił(a) film na 4
sweetgirl_fw

Właśnie szkoda, że nie zrobią dubbingu. Star Trek Voyager miał cudowny polski dubbing.

A większość z was hejterzy dubbing tylko dlatego, że inni to robią. Poza tym to, że wy nie lubicie dubbingu, nie znaczy, ze inni go nie lubia. Zawsze jest wybór- można pójśc na napisy.

MistrzSeller

Wlasnie bo nie zawsze jest ten wybór donkeyu!!!! bo jest ograniczona liczba kopii i duza czesc kin dostaje tylko z szajsingiem! ps nikt tu nie jest hejterem tylko ludzie lepiej sie znaja na kinie niz ty i wiedza ze dubbing to katastrowa a tacy jak ty to margines i folklor takie foresty gumpy wśród widzów kina!!! wiec hejterom to co najwyżej możesz byc ty!!! Wiekszosc nieznosci dubbingu bo to kpina z widzów kpina z tworcow filmu itp nie wiem gdzie ty sie czlowieku chowałeś ze bronisz szajsingu! hahaha nie dalej nie wierze ze mozna byc takim kretynem by żałować ze nowy star trek bedzie bez dubbingu ahhahaha ahaha powiedz ze to dobry trolling please!!! hahahahaha;)

ocenił(a) film na 9
MistrzSeller

Wiesz, Voyagera zacząłem oglądać w wersji dubbingowanej na C+, potem jak obejrzałem oryginał byłem w szoku, bo oryginalne głosy aktorów znacznie się różniły od głosów polskich dublerów. Gra aktorska to nie samo wyglądanie, ale również, i może przede wszystkim gra głosem, emocje, intonacja głosu, barwa itp.. Wyobrażasz sobie, że idziesz na koncert ulubionego zespołu, a tam dla wygody nie znających angielskiego, głos artysty podkłada jakaś miernota, a artysta tylko rusza ustami? Absurd? Oczywiście! Taki sam jak oglądanie filmów z dubbingiem.. Dubbing to katastrofa dla kina ale i wielka krzywda dla widzów. Bajki w stylu Shreka można przeżyć, ale film fabularny z dubbingiem to degeneracja kina!

ocenił(a) film na 8
MistrzSeller

Również lubię dubbing ale w wypadku tego filmu traci się sporo glosy aktorów zwłaszcza akcenty rosyjskie choćby Scotty czy Chekov wypadają fenomenalnie, aż miło było posłuchać. Niemniej nowy Spock wypowiadając słynne "The needs of the many outweigh the needs of the few, or the one." zamienić na "Potrzeby większości są ważniejsze niż potrzeby jednostki" niby sens ten sam ale traci się co, tak sam Kirk czy zła reszta była mi obojętna w tym filmie ich głosy można by zamienić tak jak głos pani kapitan z Voyagewra lepiej brzmiała po polsku ( choć wcześniej oglądałem wersje z napisami to późniejsza wersja Dubbingowa bardziej mi się podobała)

A może jest tak ze nie lubimy naszego języka w końcu polskie firmy maja angielskie nazwy bo lepiej się sprzedają, po Polski brzmi jakoś tak obciachowo, do tego dorzucić koszta polonizacji filmów, jest to proces kosztowny, nielubiany ( użytkownicy toreentow się przyzwyczaili do napisów, to i kino się dostosowało ) no i sam wiesz nie w każdym filmie dobrze wypadnie