PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640446}
6,1 43 tys. ocen
6,1 10 1 43332
5,6 45 krytyków
W imię...
powrót do forum filmu W imię...

film jest bardzo dużym rozczarowaniem, po prostu...

ocenił(a) film na 7
Marcindrumew

Łał. Założyłeś specjalnie nowy temat, aby rozpisać tak konstruktywną i opartą na mocnych argumentach krytykę. Gratulacje.

ocenił(a) film na 4
Marcindrumew

Niestety, racja.
Podejrzewam, że dla załozycieli większości wątków w temacie jestem przedstawicielką antypolsko-antykatolickiego pedalskiego lewactwa, trudno, ale film mnie nie porwał. Trochę jak z "Bez wstydu": niby film odważny, przełamujący tabu i dotykający aktualnych problemów, ale czegoś zabrakło. To coś nazywa się fabuła - gdzieś do 2/3 filmu zastanawiałam się, czy to paradokument "sceny z życia prowincjonalnej parafii" i o co w ogóle chodzi. Film jako całość niestety nudnawy, męczący- fajne pojedyncze sceny, ale jakoś w całość się nie chcą składać. A ostatnia scena <facepalm>
Ale jest coś nietypowego jak na polski film - jak zauwazyła moja siostra, ani jednej gołej baby nie było.

Marcindrumew

Też się zgodzę z tą krótką opinią. Bardzo chciałem zobaczyć ten film po obejrzeniu jego zwiastuna.Gdyby nie ten "pedalski romans" dałbym przynajmniej 7/10. Niestety muszę wystawić 1 bo nienawidzę gejów !

Komentarz napisany z myślą o KOPCIUSZKU - może mnie znajdzie ;)