PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11497}
6,8 28 tys. ocen
6,8 10 1 28268
6,7 11 krytyków
W krzywym zwierciadle: Europejskie wakacje
powrót do forum filmu W krzywym zwierciadle: Europejskie wakacje

Nie mam pojęcia dlaczego w młodości mi się podobał. Ciężko mi było teraz przejść przez te durne gagi. Nawet Chase nie uratował tego filmu. To dziwne, bo z tamtych lat "Dzień Świstaka" wciąż bawi, a to... Strata czasu

ocenił(a) film na 8
stawor80

Zastanawiające jest w tym kontekście, że film "Spadaj tato", gdzie żarty są na poziomie podstawówki (i to wczesnej), uznałeś za dobry...

ocenił(a) film na 4
rock79

Otóż komedia nie musi być górnolotna, żeby bawić (np. American Pie). Tak się składa, że świńskie gagi Sandlera rozśmieszyły mnie, także dałem taką właśnie ocenę. Niestety humor nie przypadł mi do gustu w "Europejskich Wakacjach", jest zbyt naiwny i przez to nieśmieszny.

ocenił(a) film na 8
stawor80

To zależy kto jaki humor preferuje. Mnie bawiła satyra na angielską mentalność, innych może bawić kopulacja z szarlotką. Twórczość Sandlera wybitnie mi nie leży. Ale skoro jest najbardziej kasowym aktorem, tzn. że coś w tym musi być. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
rock79

Nie twierdzę, że lubię Sandlera, miał wiele kaszan na koncie, ale tu mnie zdołał rozśmieszyć. Nie preferuje tylko durnych komedii. Uwielbiam humor w stylu Carnage (Rzeź). No i Bareję. Propos angielskiego humoru to nie do przebicia jest Monty Python.

ocenił(a) film na 8
stawor80

No to powiem Ci, że jestem zaskoczony. Przecież surrealistyczny miejscami humor Monty i Sandlera dzielą lata świetlne.

ocenił(a) film na 4
rock79

Może przez to że mam niezaszufladkowaną świadomość. Nie tylko na płaszczyźnie filmowej ale w wielu dziedzinach. Np. słucham death metal, co nie znaczy, że nie potrafię dostrzec walorów w muzyce biegunowo odległej (np. klasyczna)

stawor80

niesamowite! możesz mi wysłać jakieś swoje relikwie? mogą być fragmenty skarpet.

ocenił(a) film na 4
MateuszAdrianLudwik

Na początek mogę ci wysłać fragmenty twojej zapomnianej (bądź niedouczonej) gramatyki.

stawor80

moja gramatyka jest tak niezaszufladkowana jak Twoja niebanalna świadomość. Dlatego nie trzeba.

ocenił(a) film na 4
MateuszAdrianLudwik

Mylisz pojęcia i... znów kulą w płot.

stawor80

Dla mnie to najgorsza część z serii. Zupełnie poniżej poziomu pozostałych. Każdy film reżyserował ktoś inny, choć nazwisko scenarzysty pojawia się zawsze te same.