Gdy oglądałem go po raz pierwszy, zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Jest w tym filmie kilka takich momentów, które - dosłownie - przerosły moją wyobraźnię - innymi słowy spodziewałem się wielu rzeczy, ale przedstawione tam sceny sprawiły, że siedziałem z rozdziawionymi ustami i oderwać oczu nie mogłem od ekranu.
Osobiście polecam każdemu, kto ceni dobre kino SF albo thrillery korporacyjne.
Od samego początku film staje się bardzo tajemniczy, duszny i klimatyczny. Zdjęcia w tym filmie i muzyka, jakby odbiegajace wszystko co bysmy chcieli aby sie w naszym zyciu wydarzylo choc tak bardzo lubie podroze lotnicze! Bardzo polecam, bo ja sam bardzo ogladam:)
co wy gadacie? film był co najmniej średniawa, lubię filmy s-f w starym stylu a to trochę taka kaszana była. może i efekty specjalne to nie podstawa ale tu mnie strasznie drażniła plastikowatość np tego śmigłowca. i te światełka na jego szybie, że niby coś miga i jest super nowocześnie i że te światełka maja jakąś funkcję? do tego sporo nonsensów, schron ultra nowoczesny i gigantyczny i taki banał żeby sie z niego wydostać. no taka papka trochę, gra aktorska tez nie powala, nie wiem czy coś powala w tym filmie, po raz kolejny Natali mnie zawiódł... Orkosky też lubię aphexa:) polecam wam THX1138 czy 1984, albo Mechaniczną pomarańcze, czy choćby equilibrium, albo ghost in the shell, bo trochę podobne klimaty, cyphera nie polecam nikomu lubiącemu s-f
Wydawanie temu filmowi opinii na podstawie słabych efektów specjalnych jest żenujące. Film mógłby być bardzo dobry, ale niestety scenariusz posiada dużo bardzo słabych elementów [dalej będą spojlery]. Dlaczego w Sunways i DigiCorp funkcje kadrowego, kierownika, zleceniodawcy i szefa ochrony pełni jedna osoba? I najważniejsze - tyle zachodu, żeby wykraść nic nie znaczące dane, których trzymanie w najbardziej strzeżonym miejscu nie ma żadnego sensu. Jedno z najsłabszych zakończeń jakie widziałem.
"Wydawanie temu filmowi opinii na podstawie słabych efektów specjalnych jest żenujące." - Fakt. :) Jasne. Film ma ponad 10 latek, a efekty porównywalne do dzisiejszych.
"Film mógłby być bardzo dobry, ale niestety scenariusz posiada dużo bardzo słabych elementów" - żadne luki w tym filmie, nie wpłyną negat. na klimat, pomysł, dobór aktorów, ich grę aktorską i rewelacyjną realizację filmu. Wciągający.
Polecam, B. ciekawy film.