PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30384}

W rytmie hip-hopu

Save the Last Dance
2001
6,7 45 tys. ocen
6,7 10 1 44791
4,0 9 krytyków
W rytmie hip-hopu
powrót do forum filmu W rytmie hip-hopu

Bo ja niee wiem w każdym razie moja mama nie byłaby zachwycona ;/ A tak wogóle podobał mi się filmik :))

ocenił(a) film na 8
Kosmiczna_lasencja

nie nawidze rasizmu! co to za roznica czy ktos jest czarny czy bialy czy zolty czy nie wiem jaki...wazne jakim jest czlowiekiem a nie skad pochodzi i jaki ma kolor skory...

jatuginemamo

rasy nie sa genetycznie kompatybilne, mieszanki sa wielce chorowite, najgorsza rasa to zolta bo to miesznaka ufo i czlowieka, murzyn to miesznka czlwieka i malp, trzeba sie zapytac soebie czy napewno chcemy odzwierzece chorobotworcze malpie czy ufo geny w naszcych dzieciach ?

ocenił(a) film na 8
Kosmiczna_lasencja

jak to nie jak pisze, że nie zakochałaby się w murzynie to chyba coś znaczy nie?

Kosmiczna_lasencja

oo ja pieprze a co to w ogóle za zjebane pytanie.......?!?!?!co ty jakaś rasistka czy co??!!jakbyś chciała wiedzieć to ja kocham się TYLKO w Murzynach i w ich zajebistej muzie (CZARNA MUZA TO JEST TO:):):).i zgadzam się tu z niektórymi wypowiedziami:Murzyni to świetni ludzie,piękni,zajebiście tańczący i śpiewający bądz rapujący a w dodatku mają w sobie jakiś taki luz i swobodę,tak cudnie luziacki styl bycia że jak dla mnie to miłość od pierwszego wejżenia:):)a co do tego luzu to nam Polakom też by się go trochę przydało.......

lilou90

TUPAC4EVER & Cherry Girl-górą--Eljot79 do piachu!!!!widzę że tu co niektórzy wykazują straszną ciasność umysłu......w KAŻDYM kraju znajdą się zakały,w KAŻDYM kraju znajdą się ludzie którzy zabijali mordowali gwałcili grabili i robią to i będą robić to dalej(niestety)ale na MIŁOŚĆ BOSKĄ nie możecie zapominać o tym że nie wszyscy tacy są!!!i drogi Eljocie79 owszem możesz wykopać ze swojego domu człowieka który ci nie odpowiada ale dlaczego nie chcesz go najpierw poznać,dać mu szansę żeby się przekonać,że to dobry i wartościowy człowiek,a jeśli chodzi o to że biali są mądrzy,a czarni głupi,to wybacz ale się z tobą nie zgodze.poziom naszej inteligenci zależy od tego czy nad sobą pracujemy,od tego czy w ogóle mamy warunki do tego abyśmy mogli się uczyć i rozwijać.myślisz że Murzyn pochodzący z biednej rodziny czy dzielnicy będzie miał wysokie wykształcenie?a myślisz że w PL albo innych krajach jest inna sytuacja?jest taka sama..i tego nie zmienisz ale są ludzie korzy potrafią walchyć i pokazują że też mogą pochwalić się dobrym wykształceniem i ogromną wiedzą a czarnoskórzy ludzie muszą walczyć o wiele bardziej aby ci twoi wspaniali biali ich z łaski swojej dostrzegli i ciągle muszą udowadniać że są dobrzy a mając to samo wykształcenie z białym kolorem skóry już dawno byliby na szczycie.tyle że ludzie tacy jak ty nie potrafią dawać szansy i nie chcą poznać człowieka to prawda możesz mieć swoje poglądy ale ludzie tacy jak ty oceniają ludzi po koloże ich skóry i po tym że jakaś organizacja terrorystyczna rozpieprzyła kogoś lub coś to wydaje ci się że wszyscy tacy są.........jako nauczyciel czy nawet profesor powinieneś to wiedzić.ale ty wolisz być zamknięty w swoim świecie i jesteś trochę podobny do tej organizacji która nie widzi nic po za sobą i jest wkórwiona na wszystkich bo coś tam i wybaje ci się że jesteś najmądrzejszy...........................................

lilou90

a ponadto co się tyczy twoich wypowiedzi to jako profesor którym rzekomo jesteś twoje wypowiedzi są kompromitujące na całej lini.....piszesz ''spieprzaj'' i to jeszcze do dziewczyny......albo nazywasz swoich uczniów ''pasztetami''..a ''najzabawniejsze'' jest w tym to,że nie widzisz w tym nic złego....to doprawdy zastanawiające...skoro uważasz że kazdy może mieć swoje poglądy to ja uważam,że jako nauczyciel jesteś strasznie płytki,jakiś chyba niedouczony,o manierach nie wspomnę,na to wygląda że jesteś chamem a co się tyczy innych ras to się zapewne będziesz- jak ktoś już mądrze powiedział-już do końca kisił się w swoim rasistowskim sosiku:):)i oby takich ludzi na ziemi jak najmniej:):)a jak uważasz że muza czarnych jest o niczym to posłuchaj sobie BOBA MARLEYA,2 PAC'a,KANYE WEST'A,JAY-Z,EMINEM'a...itp(oczywiście nie wszystkich piosenek ale jeśli tylko bedziesz potrafił to odnajdziesz teksty piękne mądre i z przesłaniem ale wnioskując po twoich wypowiedziach nawet nie kiwniesz palcem żeby to sprawdzić...)ale może zdaży się cud.....................

Kosmiczna_lasencja

moja też, ale jak bym go kochała, to przecież musiała by się z tym pogodzić;)
jak ktoś jest czarny to jest gorszy??? - prymitywne myślenie...

użytkownik usunięty
Lovely_Paige

Mniam.. Mniam... Murzynki niekórzy są przystojni i seksowni!! nic nie miałabym przeciwko by sie związać z Murzynem:):) P.S. nawet moj narzeczony zalatuje trochę do Murzyna:D:D nawet wiecej niz trochę:D pozdrawiam Rasistów:*

ocenił(a) film na 10

Dla mnie to nie byłby żadne problem. Nie jestem rasistką więc związek z murzynem wcale by mi nie przeszkadzał. Może i moja rodzina do rasistów sie raczej zalicza to jednak mało by mnie obchodziło ich gadanie. Takie uprzedzenia były dobre w XVII wieku, ale nie teraz.

Kosmiczna_lasencja

oczywiście xD Mój chłopak jest ciemnoskóry i co z tego :) Kocham i tyle xD

ocenił(a) film na 9
Kosmiczna_lasencja

tak,kazdy ma swoj urok,a murzyni sa tacy egzotyczni ;]

Kosmiczna_lasencja

jestem ciekawy co bys zrobila gdybys zakochala sie w czarnym facecie napewno bys miala opory bo bys myslala co twoi znajomi powiedza itp itd ale wiesz ludzie musza sie do czegos przyczepic dlatego powstal rasizm bo gdyby wszyscy ludzie mieli ten sam kolor skory to by sie zaczeli przyczepiac do koloru oczu. Rasizm jest nietolerancja a to pochodzi od niewiedzy bo jesli czegos lub kogos nie znasz czesto jestes negatywnie nastawiona do tego. Rasizm jest glupota jest smieszny powinien z wiekiem przechodzic ale niestety niektorzy ludzie do smierci sa glupcami.

ocenił(a) film na 9
Rasta_2

wiesz,dla mnie nie ma znaczenia co mowia moi znojomi czy rodzina,wazne jest co ja mysle, tak jak np. mowisz ze wierzysz w teorie ewolucji, ja tak samo i przez to jestem szatanem,wariatka itp. ale jakos specjalnie mi to nie przeszkadza;] a wydaje mi sie ze kolor skory nie ma znaczenia, no przynajmniej dla mnie,a jezeli otoczeniu sie to nie podoba no to... no to najwyrazniej maja problem,ale to juz nie moja sprawa,no nie? ;D

Kosmiczna_lasencja

a no i trzeba tez spojrzec na to inaczej my pochodzimy od ludzi moze nie czarnych ale nie byli biali poniewaz czlowiek pochodzi od malpy i prawdopodobnie tez pierwszy czlowiek zyl w afryce wiec przystosowani do tamtego klimatu ludzie musieli miec ciemna skore. I powiedzcie mi jeszcze kto tak naprawde rozpetuje wojny ludzie czarni zolci czy biali przyklad Bush. I nie chce mowic o tym ze ludzie biali sa zli bo to nieprawda ale sa biali zli i dobrzy tak samo jest na calym swiecie bez wzgledu na kolor skory czy pochodzenie.

Kosmiczna_lasencja

człowiek jak każdy inny,jak koleś jest przystojny to nie patrzy sie na kolor skóry!

Kosmiczna_lasencja

Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to że dziewczyny piszące o tym filmie i w taki sposób żyją w przeswiadczeniu że przez ubóstwianie kolesia podobnego do orangutana! nie oszukujmy się po prostu tak jest jak ktoś napisze ze tak nie jet to po prostu kłamie!!! to przze to dołącza do jakiejs światowej elity intelektualnej czy coś! W rzeczywistości gdyby powiedzieć coś takiego jakiejś wykształconej z dobrego domu brytyjce francuzce czy niemce! Roześmiała by się wam w twarz! Podniecanie się czarnoskórymi! A tak na marginesie piszecie wiele o rasizmie tutaj a same jestescie rasistkami i to jeszcze postulujecie przeciw swojej wlasnej rasie! twierdzicie że czarni jak węgiel są lepsi od białych! Czy to nie rasizm??????? Zapewniam was przyjdzie czas kiedy to wszystko odszczekacie!!!!!!!!

Kosmiczna_lasencja

Jeżeli to była by prawdziwa miłość...ale przyznam że ładniejszy murzyn był w filmie "W rytmie hip hopu 2"...ale nic i nikt nie przebije ROBERTA HOFFMANA ze "Step up The Streets"...ahhh...;***

izunia953

Moim zdaniem, to w ogóle cały temat jest źle ujęty bo co to za pytanie "czy umielibyście sie zakochać w murzynie ??"? Ja nie wiem, od kiedy można umieć się zakochać, jakby tak łatwo było, że zakochujesz się w tym, w kim chcesz to by nikt o nieszczęśliwych zauroczeniach i złamanych sercach nie słyszał ;). Ale skoro pytanie padło, to odpowiedź też będzie.
Otóż myślę, że kolor skóry nie byłby dla mnie problemem- w końcu to nie od niego zależy, czy się kogoś kocha. Człowiek to człowiek i dla mnie rasa nie jest żadnym ograniczeniem. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
pani_na_shalott

slusznie. temat mnie... zaintrygował ^^
co do pytania: jasne, uważam, że są generalnie przystojniejsi od "białych" :) oczywiście wszystko jest kwestią indywidualną i pytanie jest... dziwne

ocenił(a) film na 10
Whisky_

Cóż. W Polsce nadal rządzi komuna (chociaż jak spytać prosto w twarz to każdy zaprzeczy). Oto jakie są Polaczki - boją się wszystkiego. Jak murzyn przejdzie ulicą to stare babki W Imię Ojca i Syna odmawiają a młodsze pokolenia gapią się jak stroka w gnat. Azjaci to dla nich żółtki i nie pomyślą nawet, że są za nimi daleko w tyle. :P Tych, którzy są tolerancyjni (mówiąc prostszym językiem nie są obrzydliwymi rasistami o_O) traktują, jakby zwariowali.

Jeśli kogoś zaboli to co napisałam to sorry, ale opieram to na własnym doświadczeniu. Najlepiej ilustruje to choćby scena gdy raz po powrocie ze stanów pokazałam rodzinie zdjęcia to moja własna matka omal nie zemdlała widząc, że na połowie zdjęć jestem z przyjaciółką, która jest murzynką. Jakby kolor skóry coś zmieniał. Ale cóż. Dla mojej staromodnej mamusi mogłam równie dobrze dać się sfotografować z samym diabłem. Padło nawet zdanie bym się nie chwaliła tego typu znajomością bo przed sąsiadami wstyd. Żal. A gdy jej zażartowałam, żeby uważała co mówi bo po kolejnej wizycie w stanach jej murzyna przywiozę to prawie pozieleniała i stwierdziła niemal płaczliwie "Dziecko nie mów tak nawet. Po co ja cię urodziłam i chowałam? Na wstyd ludziom?" -_-

Wyobraźcie sobie zatem reakcję takiej typowej mamuśki w średnim wieku, której córeczka nagle murzyna przyprowadza do domu. Jak tak się zastanowić to gdyby to syn przyprowadził do domu i przedstawił rodzicom czarnoskórą panienkę reakcja mogłaby być jeszcze bardziej nieprzewidywalna. W końcu nawet polskich dziewczyn opiekuńcze mamusie nie potrafią znieść a miałyby znieść "takiego czarnego diabła"? (kolejny przykry tekst autorstwa mojej mamy).

nemesisswan

hm. zadałaś/es pytanie nie na miejscu. mam kolegę, który ma korzenie w RPA i co? też człowiek, a nawet bym powiedziała, że jeszcze lepszy. tolerancja to jego drugie imie. Już czterech moich kolegów zawrócił z rasizmu, bo obelgi go nie obrażały, a zachęcały do sensownej rozmowy z nimi.
a co do pytania: jak będe miała wybierać to zobaczę. ale dla mnie to bez różnicy.

ocenił(a) film na 8
Kosmiczna_lasencja

Istnieję dzięki temu, że moja mama miała odwagę bezgranicznie zakochać się w mężczyźnie o innym kolorze skóry, mimo że 20 lat temu coś takiego budziło w Polsce sensację ;> Tworzą naprawdę zgraną i szczęśliwą parę. Kolor skóry nie ma najmniejszego znaczenia! Myślałam, że dziś to jest normalne, że osoby o różnej narodowości tworzą związki. A tu proszę, jednak nie wszyscy wyzbyli się niechęci do innych ras. Według mnie wiele się traci takim myśleniem. Myślę, że gdyby Twoja mama (Kosmiczna lasencjo :D) poznała dobrego i przystojnego człowieka o czekoladowej lub żółtej skórze zmieniłaby zdanie ^^ Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
Kosmiczna_lasencja

ja bym bardzo chciała mieć faceta murzynka;]

ocenił(a) film na 8
DorotaDoti1706

Ja też :> to by była wybuchowa mieszanka, bo jestem 50% wietnamką :D

Kosmiczna_lasencja

Ja od zawsze marzyłam o facecie, który byłby murzynem..

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Kosmiczna_lasencja

;/

Wg. mnie murzyni są atrakcyjniejsi od większości białych, i nie widzę w tym nic dziwnego

Kosmiczna_lasencja

Wow.....ktoś tam pisał, że miedzy białym i czarnym nie ma różnicy. W pewnym stopniu masz racje-ale tylko w pewnym stopniu bo zalezy czy mowimy o Murzynach ktorzy mieszkaja np w Stanach czy w Angli czy tez o takich ktorzy przyjechali dopiero z Afryki. Tacy z Afryki zazwyczaj sa przyzwyczajani od dziecka do powielania tradycji afrykanskich. wiec miedzy innymi tym sie roznia od bialych : mentalnoscia... ale fakt ze czaroskorzy sa o wiele bardziej atrakcyjny niz biali-to chyba wynika z faktu ze sa dla nas "egzotyczni" :). A czy mozna sie zakochac w Murzynie? jak najbardziej sama tego doswiadczyłam i doswiadczam do teraz every time :) Mam faceta czarnego i nie dam na niego powiedzieć złego słowa. ale niestety polska jest jeszcze zbyt zacofanym krajem by czarnoskórzy czy azjaci mogli spokojnie sobie mieszkac i zyc...

Kosmiczna_lasencja

przecież kocha się kogos za to jaki jest z charakteru a nie jak wygląda.
zresztą co za różnica jaki ma kolor skóry? przecież każdy człowiek jest równy czy to murzyn czy biały, czy prezydent czy zwykły szary człowiek jak my... ;]

Kosmiczna_lasencja

Niech szlag trafi rasistów :/ Dlaczego tak wielu nie pojmuje, że kolor nie ma znaczenia? Tacy ludzie są cofnięci. Jak ja się cieszę, że moja rodzina jest tolerancyjna mimo iż wszyscy urodziliśmy się w tej głupiej Polsce. Wyniosę się stąd prędzej czy później do kolorowego kraju, gdzie nikt krzywo nie patrzy na białą kobietę z czarnym mężczyzną i na odwrót!

ocenił(a) film na 8
Kosmiczna_lasencja

Dlaczego...
Dlaczego piszecie o rasizmie, iż twierdzicie, że rasistami nie jesteście...
Wynika z tego to, że sami jesteście rasistami.
Całokowicie zgadzam się z Kamilbstokiem. Pozdrawiam.
Nie wypowiadajcie się głośno o rasizmie, bo na prawdę wychodzicie na rasistów. Jeśli nawet piszecie, że nimi nie jesteście.
I jeszcze jedno: Wy "Nierasiści": nie piszcie "Murzyni"(cóż za "rasistowskie" określenie). Zastępujcie to obraźliwe przezwisko na Afroamerykanie lub Afrykańczycy... Bo wychodzicie na jeszcze większych rasistów niż niby nie jesteście... :/

Kosmiczna_lasencja

prawo Bronxu - tez fajny film... jak ktos nie widzial - polecam zdecydowanie. (rezyserski debiut Roberta De Niro)

Kosmiczna_lasencja

co za idiotyczne pytanie! a jak można ,,nie umiec się zakochac''??! dziewczyno,ile ty masz lat?;/

Kosmiczna_lasencja

ja tak. nie jestem żadną rasistką, więc czemu nie. Oo

ocenił(a) film na 7
Kosmiczna_lasencja

Mnie osobiście murzyni się bardzo podobają ;) A jeśli chodzi o zachwycenie Twojej mamy, to moim zdaniem to jest Twoja sprawa z kim byś się spotykała :)

ocenił(a) film na 1
Kosmiczna_lasencja

Cholercia widzę, że was to kręci to wam się spodoba:

http://www.peeep.us/385221cb

ocenił(a) film na 10
Kosmiczna_lasencja

Ej, nie chcę być niegrzeczna, ale jeśli wejdzie jakiś czarnoskóry człowiek i zobaczy teo posta to zapała nienawiścią do Polaków... Sorry, ale to nie na miejscu, takie moje zdanie.

ocenił(a) film na 1
kochanie445

Czemu jest to nie na miejscu ? I czemu Polakom miałoby zależeć na dobrych stosunkach z murzynami ?

ocenił(a) film na 5
kochanie445

Jak najbardziej na miejscu. Dyskusja o rasizmie pod tym filmem...Idealnie. Przecie jest to film ukazujący nie tylko młodą dziewczynę z marzeniem, która związała się z czarnym mężczyzną ale też czarną społeczność tak samo rasistowską jak biała. Nieuważnie film oglądasz ;)

ocenił(a) film na 7
Kosmiczna_lasencja

Ja rąbie. A co ma do rzeczy kolor skóry rasistko.?

Kosmiczna_lasencja

żenujące pytanie.

Kosmiczna_lasencja

A chińczyk podobał by się twojej mamie ??

ocenił(a) film na 5
niko_filmweb

Muszę się przyznać , że nigdy ale to NIGDY nie fapowałem do murzynek ani azjatek. Taka prawda

ocenił(a) film na 5
niko_filmweb

Azjaci są biali :P

Kosmiczna_lasencja

proszę Cię, kolor skóry ma dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie ? Boże, ja bym mogła chodzić z białym, czarnym, azjatą, mulatem, latynosem. kurde ...

ocenił(a) film na 8
Kosmiczna_lasencja

nie rozumiem pytania i uważam, że ten wątek jest bez sensu. to jak pytać, czy umiałabym się zakochać w blondynie. eee, nie,nie wiem, powstrzymałabym się? kurczę, no to tak nie działa.

ocenił(a) film na 5
kiki222

No nie do końca bez sensu. Rasizm nie bierze się znikąd ale to wie się gdy nie słucha się lekcji w szkole a prowadzi się, w pewnym zakresie, samokształcenie. Trzeba trochę poszperać, nieco poczytać ale też oprzeć się na logice czyli pomyśleć i wyciągnąć wnioski. Nieco trudne, wiem, ale przy odrobinie wysiłku da się zrobić.

Naturalne dla białych ludzi jest to, że nie podnieca ich 'czarne' ciało ponieważ przedstawiciel rasy białej stara się przedłużyć byt właśnie swojej rasy. Tak samo ma każda rasa (pamiętajcie że nie ma czegoś takiego jak rasa żółta. Azjaci to też białasy). Oczywiście zdarzają się odstępstwa od normy, w aktualnej kulturze dość częste, ale norma statystyczna nie ma tu nic do rzeczy. Stąd się bierze rasizm pod względem popędu, intuicyjny a nie ideologiczny. Jednostka ludzka stara się szukać jednostek podobnych też pod względem fizjonomii. Można nie być rasistą pod względem poglądów ale nie odczuwać podniecenia pod wpływem widoku ciała innego koloru skóry co jest przeszkodą w wiązaniu się z takimi osobami.
Stąd pytanie nie jest bez sensu...

ocenił(a) film na 8
Kosmiczna_lasencja

hahaha a co on nie jest człowiekiem? jak ja nie moge takich rasistów.... kiedys w pewnej sytuacji nie biały a murzyn mnie obronił, ale nie...według Ciebie to poprostu brudas.