PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209288}
6,7 44 tys. ocen
6,7 10 1 44029
6,4 24 krytyków
W stronę słońca
powrót do forum filmu W stronę słońca

jeśli wiecie co mam na myśli . W Sunshine cos takiego mozna zaobserowować ...dodam do tego film " Źródło "
zobaczcie sami :
http://www.youtube.com/watch?v=NrrPZ3O2jFM

Dodam odcinek X files , Epizod o tytule "Closure " Kiedy to moulder w krainie duchów odnalazł swoją zmarłą siostrę...

Prosze o wasze propozycje...tylko błagam...bez zmierzchów , requemów dla snu itp ....

ocenił(a) film na 7
Mihail85

Na pewno Labirynt Fauna... V jak Vandetta... Dom nad Jeziorem... Trudno się przypomina te zakończenia, ale na pewno nie należy do nich Requem dla Snu ;-]

ocenił(a) film na 7
Mihail85

Jeszcze A.I. Sztuczna inteligencja, Wyścig z czasem (ale to dość naiwne i komercyjne), Gattaca - Szok przyszłości, Wehikuł czasu (ale nie jestem pewny), oraz Misja na Marsa.

Mihail85

skoro ten film przypadł Ci do gustu to mam europejską odpowiedz w tej tematyce. Moim zdaniem choć to niemieckie kino to świetne sci-fi a mianowicie "CARGO" ("ŁADUNEK") filmik troszke cięższy ale nie pożałujesz poświęconego czasu myśle..
Może jeszcze "KSIĘGA OCALENIA" z świetną rolą G.Oldmana przypadnie Ci do gustu.

Mihail85

no i zapomniałbym, jeśli nie widziałeś to koniecznie obejrzyj "HERO" z Jet Li. Rewelacyjny a muzyka - miodzio;)

Mihail85

przeczytałem "Erotycznym"....

czas zacząć sie leczyć...

ocenił(a) film na 8
Mihail85

Nie wiem, czy chodzi Ci o euforyczne zakończenia skoro mówisz o The Fountain i Sunshine, czy o gatunek ale polecam K-Pax, Space Odyssey, Highlander, V jak Vendettę, Leon, Hero, Gangi Nowego Yorku, j.w., tutaj są dobre zakończenia.
Choć czegoś takiego jak w The Fountain nigdzie indziej nie zobaczysz... przynajmniej nie spotkałem się z czymś porównywalnym.

ocenił(a) film na 8
Mihail85

Melancholia, Solaris, The Fall (choć nie do końca)

s1monn

to prawda Solaris to świetne kino w tym klimacie..

ocenił(a) film na 8
Mihail85

Enter The Void - choć w sumie cały film jest euforyczny.

ocenił(a) film na 10
Mihail85

w "Dredd" z 2012 jest fantastyczna sekwencja śmierci zrobiona w tym klimacie, bardzo Boylowskim i z muzyką, której nie powstydziłby się Brian Eno. Sądzę też że film "Podróżnicy i magowie" ma takie zakończenie. Również finał filmu "Babel" nie jest być może euforyczny, ale na pewno oczyszczający i piękny.

ocenił(a) film na 8
Mihail85

Zdecydowanie polecam ---> TAKE SHELTER, nie zawiedziesz się :)